Novosti

Sarajevo: 100.000 KM za edukaciju 50 nezaposlenih učitelja


Direktor Službe za zapošljavanje KS Nermin Pećanac i ministrica obrazovanja nauke i mladih Zineta Bogunić danas su potpisali sporazum za provođenje projekta osposobljavanja nezaposlenih učitelja za rad u predškolskim ustanovama.

Direktor Nermin Pećanac je tom prilikom istakao da će Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” za navedeni program osigurati finansijska sredstva prilikom izmjena finansijskog plana za 2019. godinu u iznosu od 100.000 KM za 50 polaznika programa profesora razredne nastave koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih.

Program osposobljavanja učitelja za rad u predškolskim ustanovama bit će realizovan od Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu – Centra za edukaciju, razvoj i istraživanje Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kako navodi ministrica Zineta Bogunić.

Programi obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija predstavljaju značajnu aktivnu mjeru podrške nezaposlenim osobama u sticanju određenih traženih znanja i vještina za potrebe zaposlenja, istaknuto je danas od potpisnika Memoranduma.