Kako je Samsung promijenio svijet digitalnih tehnologija

Kako je Samsung promijenio svijet digitalnih tehnologija

Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača kompanije Samsung Lee Byung-chul, čvrsto je vjerovao da će ona zauzimati posebno mjesto u historiji tehnologije, o čemu svjedoči i izbor njenog imena, koje na korejskom jeziku znači “tri zvijezde” (sam – tri i sung – zvijezda).

Riječ “tri” predstavlja nešto veliko, brojno i snažno, dok je “zvijezda” simbol vječnosti.

I zaista, tokom 50 godina svog postojanja, Samsung je imao ogroman uticaj na svijet digitalnih tehnologija, konstantno mijenjajući shvatanje pojma praktičnosti, a u cilju unapređenja efikasnosti svojih uređaja.

Neki od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove kompanije bili su po mnogo čemu prvi u svijetu – prisjetimo se samo da je Galaxy Note, kada se pojavio, smatran suviše velikim za to vrijeme, a kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona na svijetu.

To je samo dokaz da je Samsung oduvijek diktirao nove trendove i kreirao budućnost u domenu mobilnih tehnologija.

Osim toga, Galaxy S serija, koja je dospjela u sami vrh prije 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svijetu.

Također, Samsung je ove godine kreirao prvu ikada trostruku rotirajuću kameru sa 48 megapiksela, u sklopu najnovije Galaxy A serije, čime je pomjerio granice mobilne fotografije.

Međutim, kompanija Samsung nije mijenjala budućnost samo mobilne industrije, već je značajan i njen doprinos u evoluciji TV uređaja.

Zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput QLED ekrana, 8K rezolucije i tehnologije bazirane na vještačkoj inteligenciji, Samsung je dao sasvim novu dimenziju klasičnom gledanju televizije.

Slika savršene oštrine i sa mnoštvom detalja omogućila je korisnicima da iz vlastitog doma uživaju u gledanju omiljenih serija i filmova, uz osjećaj kao da su u kinu.

Sad nam još preostaje da vidimo što je sljedeće što možemo očekivati od ovog IT giganta.

U svakom slučaju, jedno je sigurno – osim inovacija i vrhunske tehnologije, Samsung nastavlja da brine o svojim korisnicima i njihovim potrebama širom svijeta, baš kao što je to činio od samog početka.

U skladu sa svojom misijom i vizijom, kompanija je odlučila da proslavi 50 godina postojanja donirajući vrhunske proizvode onima kojima je pomoć najpotrebnija, čineći im život lakšim i funkcionalnijim.

Osim toga, zaposleni će učestvovati u nizu volonterskih aktivnosti, dajući i lični doprinos lokalnoj zajednici.

Pored društveno-odgovornih aktivnosti, kompanija će ovu važnu godišnjicu obilježiti i jedinstvenim ponudama koje je pripremila za svoje korisnike, u vidu promocija i vrhunskih servisnih akcija.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.