Naslovnica Dešavanja Ivan Ćaleta preuzima OBN televiziju

Ivan Ćaleta preuzima OBN televiziju

AMC Networks International – centralna i sjeverna Evropa (AMCNI – CNE) objavljuje da je postigla dogovor sa manjinskim dioničarem Ivanom Ćaletom o prodaji većinskog udjela u “free-to-air“ (FTA) mreži OBN BiH.

Dogovor podrazumijeva da Ćaleta preuzme 85% vlasništva OBN-a od AMCNI – CNE i tako postane 100%-tni vlasnik biznisa.

Spomenute strane nisu otkrile finansijske detalje transakcije koja je podložna lokalnim regulatornim dozvolama.

Sa sjedištem u Sarajevu, OBN je osnovan 1996. godine i nudi lokalnoj publici vijesti i opšte-zabavni sadržaj.

Kanal koji između ostalog podržava i oglašavanje, druga je najgledanija FTA mreža u Bosni I Hercegovini.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da smo postigli dogovor sa Ivanom Ćaletom o sticanju 100% vlasništva nad OBN-om i dragonam je što će talentovani tim OBN-a i dalje služiti lokalnoj publici sa kombinovanim sadržajem vijesti i zabave“, kazao je Levente Málnay, EVP/MD, AMCNI centralne i sjeverne Evrope.

“Uzbuđen sam što sam postigao dogovor sa AMC Networks International – srednje i sjeverne Evrope gdje stičem potpuno vlasništvo nad OBN-om. Kao dugoročni dioničar u poslu, radujem se što ću raditi sa izvanrednim timom i graditi izvanredan programski sadržaj koji OBN nudi publici širom Bosne i Hercegovine “, rekao je Ivan Ćaleta.

AMC Networks International – Srednja i Sjeverna Europa (AMCNI – CNE), operativna je jedinica AMC Networks International, koji je vodeća međunarodna kompanija na polju emitovanja i distribucije tematskih televizijskih kanala.

Trenutni portfolio uključuje širok raspon žanrova, uključujući film i serije, program za djecu, zabavu i sport.