Tema u fokusu

Uspješna i renomirana kompanija Gama Electronic nastavlja sa investicijama i širenjem poslovanja


Kompanija Gama Electronic d.o.o. osnovana je 1999. godine kao mala samostalna trgovinska radnja, te se 2002. godine preregistrirala u društvo sa ograničenom odgovornošću. Primarna djelatnost kompanije je distribucija elektronike elektroničkih uređaja, a u zadnjih pet godina pojavom i napredovanjem LED tehnologije glavni fokus poslovanja je proizvodnja, dizajniranje i distrubucija LED rasvjete te je kompanija i vlasnik brand-a GREEN Tech.

Pred kompanijom Gama Electronic d.o.o. brojni su planovi za dalji rast i razvoj, a jedan od njih kako su nam kazali svakako je i daljnje posjedovanje certifikata pouzdanosti i u 2020 godini.

“Certifikat pouzdanosti, prije svega, smatramo potvrdom našeg dugogodišnjeg rada i truda i naravno počašćeni smo i ponosni što smo jedan od nosilaca bonitetne zvjezdice”, kazao je Goran Pervan, generalni direktor kompanije, dodajući kako ne smatraju da je bilo teško ispuniti kriterije jer upravo ti kriteriji su put kojim su se oduvijek trudili kročiti i sastavni su dio njihovog kodeksa poslovanja.

“Ako bi poredili ovu i prošlu godinu kroz samo statistiku bilježimo rast od nekih 8 posto, čime smo relativno zadovoljni uzimajući u obzir dosta veliki rast prošle godine u odnosu na pretprošlu kao i samu činjenicu teške situacije na bh. tržištu odnosno velikom iseljavanju stanovništva što rezultira manjim broje potrošača a ostale efekte da i ne pominjemo”, kaže Pervan.

Bez obzira na sve izazove kompanija nastavlja sa investicijama, širenjem poslovanja.

“Upravo smo u novembru ove godine ušli u investiciju proširenje poslovnog objekta koja je u toku i koju planiramo završiti u 2020. godini. Također u prvom kvartalu 2020. godine planiramo pokretanje proizvodnje cestovne LED rasvjete i povećanje broja zaposlenih”, istakao je Pervan.

Gama Electronic trenutno ima 21 uposlenog, a nadaju se da će iduće godine doći do većeg upošljavanja.

“Pričati o specifičnostima BiH tržišta je uistinu kompleksna, teška i puno puta ispričana priča. Ipak, ako moramo nešto da izdvojimo po nama je defintivno državna admistracija, mnogi neusklađeni zakoni, stalni presing državnog aparata općenito na poduzetništvo”, izdvojio je Pervan neke izazove sa kojima se privrednici u BiH susreću.