Novosti

Još jedna rekordna godina za Porsche


Porsche je u prošloj godini dostavio preko 280 hiljada vozila širom svijeta i zabilježio prodaju deset odsto bolju nego 2018.

Njihov najprodavaniji model bio je SUV, pod imenom Macan, koji je činio negdje oko trećine ukupno prodatih vozila, prenosi Capital.ba.

Macan je prodat u nešto manje od 100 hiljada primjeraka, tačnije 99,94 hiljade što je boljitak od 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, a iza njega je najprodavaniji bio Cayenne koga je odabralo 92,06 hiljada ljudi.

“Prezadovoljni smo rezultatima, jer to govori koliko nas ljudi cijene širom svijeta i drago nam je što smo postali još privlačniji pogotovo sa novim modelima koje izbacujemo”, poručili su iz Porschea.

Oni su kazali da su optimistični i što se tiče budućnosti, pošto u ovoj godini očekuju veliku potražnju za njihove modele poput novog modela Taycan za koji su već dobili veliki broj porudžbina.

Od 280,8 hiljada vozila prodatih u prošloj godini čak 116,46 hiljada otišlo je u Aziju, Afriku i na Srednji Istok, dok je 86,76 hiljada vozila otišlo u Kinu, a u SAD je stiglo 61, 57 hiljada vozila. Što se tiče Evrope, najbolji klijenti su u Nemačkoj, gdje su prodali 31,62 hiljada vozila.