Novosti

Normalizacija američke ekonomije u maju?


Najviši zvaničnici Trampove administracije zaduženi za ekonomiju izrazili su uvjerenje da bi američka ekonomija mogla da počne da se vraća u normalne tokove u maju, uprkos upozorenjima zdravstvenih eksperata koji naglašavaju da je socijalno distanciranje ključno za pobjedu nad epidemijom korona virusa, izvjestio je Reuters.
Kako procjenjuje ministar finansija Steven Mnuchin i ekonomski savjetnik u Beloj kući Larry Kudla ovo je novi pritisak da se ekonomija vrati u normalne tokove, i pored toga štoje smrtnost pacijenata oboljelih od korona virusa u porastu.

Na pitanje novinara TV mreže CNBC da li smatra da bi predsjednik Tramp mogao da odobri otvaranje trgovina u maju, Mnuchin je kratko potvrdno odgovorio.

Doktor Anthony Fauci, ugledni ekspert za infektivne bolesti u američkoj vladi juče je izjavio da je važno da ljudi ostanu u kućnoj izolaciji.

Morali bismo da udvostručimo napore u striktnom sprovođenju mjera socijalnog distanciranja kako bismo smanjili smrtnost“, apelovao je Fauci na TV mreži CBS govoreći o prognozama smrtnosti od kovida-19.