Novosti

Privredna komora FBiH i Penny plus na zajedničkom projektu razvoja domaćih dobavljača


U sjedištu kompanije Penny plus d.o.o. u Vogošći, održan je sastanak na kojem su predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i direktor kompanije Penny Almedin Kadrić, sa saradnicima, razgovarali o uključivanju što je moguće više domaćih proizvodih kompanija u dobavljačke lance prodajnih centara Penny plus.

Značaj domaćih resursa i domaće proizvodnje je iznimno velik, a to se moglo vidjeti i u vrijeme krize kada je došlo do zatvaranja granica, kada je otežan ili onemogućen transport ili kada je zbog različitih interesa država, zabranjen izvoz proizvoda od strateškog značaja.

Kupovinom domaćih proizvoda razvijamo domaću ekonomiju, osiguravamo opstanak i otvaranje radnih mjesta i na taj način se pruža prilika mladima da ostanu u BiH i razvijaju i grade svoju državu.

Penny plus je domaća kompanija sa najraznovrsnijom ponudom, koja ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala i pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje, kao i više od 400 radnika. Penny plus je kompanija koja od svog osnivanja radi na jačanju domaćih dobavljača. Značajan dio proizvodnog asortimana u trgovačkim centrima je bh. porijekla, čija prodaja prati savremene trendove uključujući i on-line prodaju.

Promocija domaće privrede i angažiranje svih raspoloživih resursa na razvoju bh. ekonomije, predstavlja osnovni strateški pravac Privredne/Gospodarske komora FBiH kao asocijacije privrednih subjekata.

Svjesni značaja domaćih proizvođača i snage prodajnih centara, Privredna/Gospodarska komora FBiH i Penny plus su dogovorili da se pokrene aktivnost povezivanja bosansko-hercegovačkih proizvodnih kompanija, koje nude kvalitetne i konkurentne proizvode u oblasti „sve za kuću“ metalske, hemijske, elektro i građevinske industrije sa prodajnim centrima Penny plus. Obzirom na zahtjeve tržišta, proizvodi će morati zadovoljiti neophodne standarde i imati potreban kvalitet, a proizvođačima se pruža prilika da svoje proizvode plasiraju mnogobrojnim kupcima u Penny plus prodajnim centrima.