Investicije

Austrijanci ulažu u turistički sektor Kreševa


U Kreševu će austrijski investitori zajedno s domaćim partnerima i privrednicima uložiti u turistički sektor otvaranjem motela, u gradiću koji uprkos brojnim znamenitostima nema smještajnih kapaciteta.

Ovo je u intervjuu za Večernji list BiH kazao Renato Pejak, aktuleni načelnik Općine Kreševo i kandidat HDZ-a BiH za još jedan mandat na čelu ove srednjobosanske općine.

– Jedan prostor koji je do sada služio kao prodajno-skladišni prenamijenit će se u motel sa 16 smještajnih jedinica. Naime, mi nemamo smještajnih kapaciteta, a imamo brojne turističke atrakcije, kulturne i prirodne znamenitosti. Sada ćemo konačno imati kapacitete te sam uvjeren sam da ćemo u idućem razdoblju Kreševo još bolje pozicionirati, a naši gospodarstvenici bit će bolje prepoznati u zemlji i regiji. Istodobno, mi radimo na tehničkoj infrastrukturi te nastojimo u što većoj mjeri privlačiti i nove investicije. Uvjeren sam da će Kreševo, koje se nalazi u blizini autoceste u Lepenici, a koja se pak nalazi svega pet minuta od naše poslovne zone, postati još primamljivije, kako za domaće tako i strane ulagače, kazao je Pejak.