Novosti

Pomozi.ba, Varta i Konzum u projektu pomoći socijalno ugroženoj djeci u BiH


Zahvaljujući brendu Varta, organizaciji Pomozi.ba i zlatnom prijatelju projekta Konzumu, mališani iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine u školama, gdje je to trenutno zbog koronavirusa dozvoljeno, imat će užine u klupama tokom odmora.

Cilj projekta je pomoći djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti platiti školski obrok, koji u pojedinim gradovima i ruralnim područjima košta samo 10 KM mjesečno.

I to je prevelik iznos za roditelje ili staratelje, koji jedva preživljavaju sa minimalnim primanjima i ne mogu obezbijediti djeci sve što im je potrebno. Učenici se zbog toga često osjećaju drugačijima i manje vrjednijima od svojih vršnjaka koji imaju redovan obrok u školi.

Svi koji žele mogu se uključiti u ovu akciju kupovinom bilo kojeg Varta pakiranja baterija do 31.12.2020. godine i na taj način direktno pomoći socijalno ugroženoj djeci u BiH da ne budu gladna tokom nastave i ne osjećaju se drugačije od svojih drugara iz klupe.

“Projekat Užine realizujemo od 2014. godine i drago nam je što ćemo uz pomoć Varte i Konzuma i ove godine usrećiti mnogobrojne mališane, posebno iz ruralnih dijelova Bosne i Hercegovine. Od velikog značaja nam je podrška društveno odgovornih kompanija, posebno kada je u pitanju pomoć najranjivijoj kategoriji – djeci. Zato od srca zahvaljujemo Varti i Konzumu jer ne zaboravljaju na one kojima je pomoć istinski potrebna”,  rekao je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Iz Konzuma su istakli zadovoljstvo što su dijelom velikog humanitarnog projekta kojim će zajedno sa njihovim kupcima i partnerima pomoći socijalno ugroženim mališanima u BiH.

Mi u Konzumu posebno smo osjetljivi na projekte usmjerene na pomoć najugroženijim kategorijama društva i izuzetno smo ponosni na višegodišnju saradnju sa udruženjem Pomozi.ba te na dosad uspješno realizirane zajedničke projekte. Varta proizvodi se nalaze u ponudi svih naših 170 prodajnih objekata, te obzirom na laku dostupnost, kvalitet proizvoda i humani cilj projekta, vjerujemo da će biti izbor velikom broju naših kupaca koji će kupovinom ovih proizvoda dati značajan doprinos projektu, jer samo zajedno možemo napraviti velike rezultate i pomoći zajednici”, rekao  je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.

Adnan Dževlan, brend menadžer za Vartu u BiH istakao je kako Varta konstantno radi zajedno s lokalnim i nacionalnim dobrotvornim organizacijama koje pružaju praktičnu i stvarnu podršku onoj djeci kojoj je podrška najpotrebnija.

“Vjerujemo da svako dijete ima osnovno pravo na odrastanje osjećajući se voljeno, podržano i sigurno. A to zajedno sa našim partnerima možemo i ostvariti, jer djeca su naša budućnost”, navodi Dževlan, napominjući da svi mogu dati doprinos ovoj akciji kupovinom bilo kojeg pakiranja Varta baterija i to ne samo u Konzumovim već i drugim prodajnim objektima širom BiH