Lifestyle

Kupio zgradu banke u kojoj je odbijen za kredit


Adam Diring (39) nije imao ni dolara kada se prije 18 godina uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Mančestera, kako bi pokušao da dobije kredit i započne biznis.

Odbili su ga tada momentalno, pod izgovorom da je mlad i neiskusan. U tom trenutku, Diring je radio na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za 5 miliona funti.

Kako bi se bar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, godinama kasnije kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

“Tako sam prošle nedjelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini!“, napisao je britanski biznismen na svom profilu na Instagramu.

“Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao keša i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga“, objašnjava Adam.

Međutim, žena koja je u to vrijeme bila menadžer odbila je da mu da kredit.

Uprkos problemima, ovaj preduzetnik je uspio da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom. Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik. Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije.

Agencije