Novosti

Košarac najavio analizu izvoza oblovine iz BiH


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najavio je da će biti analiziran način izvoza oblovine iz BiH kako bi što veća količina sirovine ostala domaćim drvoprerađivačima, posebno onima koji imaju finalnu proizvodnju i plasiraju proizvode na tržište EU.

“Sa tog aspekta ćemo sigurno, u saradnji sa privrednim komorama, u narednim danima, kreirati određene politike“, rekao je Košarac novinarima tokom posjete Vlasenici, gdje se sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem, te posjetio poljoprivredno gazdinstvo u zaseoku Baćino Brdo i kompaniju “Bukom-prom” u Tišči.

Istakao je da je veoma važno da na ovom području postoje organizovane kompanije koje više od 90 odsto svojih proizvoda izvoze u zemlje EU, kao što to čini “Bukom-prom”.

“To je ohrabrenje za lokalnu zajednicu s obzirom na činjenicu da je ova kompanija i socijalno-društveno odgovorna. Treba napomenuti da u vrijeme pandemije virusa korona nijedan radnik nije bio otpušten i da postoje razvojni planovi kako bi se zaposlio što je moguće veći broj ljudi, što je danas veoma značajno“, rekao je Košarac.

Dodao je da je u ovom slučaju može biti jedino problem nedostatak baze, odnosno sirovine.

Srna