Novosti

UpTrend Marketing Solutions, u ime poslovnih partnera, poklonio paketiće za djecu iz Zavoda “Drin”


U sklopu svojih godišnjih aktivnosti Udruženju Dobro.ba, stigao je jedan neobičan zahtjev. Naime uposlenici marketinške agencije UpTrend iz Sarajeva odlučili su se da umjesto svojim poslovnim partnerima, ali u ime njih, poklone paketiće za djecu – korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici.

„Ovo je bila jedna izazovna godina za mnoge firme, pa tako i za nas. Međutim i pored svih izazova pronašli smo put i napravili iskorak zahvaljujući sjajnim klijentima i partnerima s kojima imamo saradnju.

U UpTrendu vjerujemo u ljudsku vrijednost prije svega i da je ova pandemija u stvari najviše test ljudskosti. S toga smo se odlučili da se na malo drugačiji način zahvalimo klijentima na saradnji.

Umjesto korporativnih poklona za naših 45 poslovnih partnera, saradnika i prijatelja, odlučili smo se da svakoj osobi kojoj je taj korporativni poklon bio namijenjen, bude preusmjeren u vidu paketića za jedno dijete iz Zavoda Drin. S tim u vezi uspjeli smo obradovati 45. djece, te smo korisnicima centra obezbijedili jedan poklon, koji će moći koristiti tokom igre u samom Zavodu“, rekli su iz UpTrenda.

Prije više od 65 godina, osnovan je Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica. Trenutno je u Zavodu smješteno skoro 500 štićenika, kojima pri savladavanju njihovih poteškoća u životu i razvoju potpomaže više od 250 djelatnika. Zavod posjeduje 20 odjeljenja, gdje štićenici pored smještaja, edukacija, lijećenja, ishrane, imaju i aktivnosti u sportu, te zanatima kao što su krojenje, drvorezbarstvo, šivanje isl.

„Činjenje dobrih djela je univerzalna vrijednost, a naše Dobro iz dana u dan biva sve više prepoznato kao pouzdan partner u društveno-odgovornim aktivnostima pravnih subjekata“, kratko su rekli iz Udruženja Dobro.ba.

Dobro.ba se zahvaljuje ekipi iz UpTrenda i poručuju svima da je važno posmatrati zajednicu u kojoj djelujemo i živimo, jer nekome naše malo, znači puno, te su pozvali sve zainteresirane da pomognu djelovanje ovog Zavoda donirajući novčana i materijalna sredstva. Sve kontakte Zavoda ‘Drin’ možete pronaći putem njihove oficijelne web stranice www.drin.ba.