Hotel Vamos: Odmorite u srcu Baščaršije

Hotel Vamos: Odmorite u srcu Baščaršije

U samom srcu starog dijela Sarajeva, u mirnom dijelu ulice Mejdan, smješten je porodični boutique hotel Vamos. Užurbano Sarajevo, Vijećnica i Baščaršija s jedne i šetalište Dariva, prirodne ljepote Bentbaše i zeleni pojas olimpijskih planina s druge strane hotela nešto su što mu daje posebnu čar i zbog čega se gosti, koji provedu u njemu makar jedan dan, osjećaju mnogo odmornije.

Hotel Vamos opremljen je po svim standardima, a gostima nudi vlastitu terasu i besplatan parking prostor. Sve sobe posjeduju kupatila s tušem, Wi-Fi, kablovsku televiziju, te pogled na grad i Vijećnicu, koji su udaljeni svega stotinjak metara od hotela. Gosti mogu izabrati jednokrevetnu, dvokrevetnu ili trokrevetnu sobu na bazi noćenja sa ili bez doručka (švedski sto) ili klasičnog usluživanja, u prijatnoj hotelskoj kafeteriji. U ponudi je i usluga polupansiona.

Udobno se smjestite i u laganoj šetnji se u potpunosti prepustite ljepotama Sarajeva. Od nas vam je sve udaljeno svega nekoliko koraka: Baščaršija, Sebilj, Žuta tabija, kafići, restorani, te najpoznatiji tržni centri. Ukoliko želite da se odmaknete od gradske vreve, trebevićkom žičarom ste za tren oka u prirodi i brdima iznad grada“, kazali su iz ovog sarajevskog hotela.

Smješten u podnožju planina, hotel Vamos idealan je smještaj i za ljubitelje zimskih sportova. Dvadesetak minuta vožnje dovoljno je do najljepših skijališta – Jahorine, Trebevića ili Ravne planine. Za sve ljubitelje skijanja i drugih sportova, u hotelu je obezbijeđena prostorija za odlaganje skijaške opreme, bicikala i romobila.

Naš dio grada opjevan je i u poznatoj pjesmi ‘Poletjela golubica sa Baščaršije’, dio u kojem se pominje Mejdan, a to je upravo mjesto u kojem je smješten naš hotel. Za sve one koji žele posjetiti Sarajevo, a još se nisu odlučili za to gdje će odsjesti, pozivamo ih u naš hotel, gdje im je zagarantovan odmor i uživanje“, poručili su iz hotela Vamos, te dodali kako svojim gostima nude i prevoz gostiju od ili do sarajevskog aerodroma.

 

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.