Novosti

Vanjskotrgovinska komora BiH: Poziv bh. kompanijama za vakcinaciju u Srbiji


S obzirom na epidemiološku situaciju koja se pogoršava, Vlada Republike Srbije odlučila je podržati nastojanja Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, da se privrednicima zapadnog Balkana obezbijedi brža imunizacija.

Kao prvi korak u ublažavanju epidemije i kako bi se olakšale posljedice po privredu obezbijeđeno je vakcinisanje u Beogradu za predstojeće dane vikenda, odnosno u subotu 27. i nedjelju 28. marta 2021. godine.

Na raspolaganju je vakcina Astra Zeneca.

Vanjskotrgovinska/Spoljntrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva privrednike zainteresovane za vakcinaciju da se prijave do petka, 26.03.2021. godine u 9:00 časova kako bi kompletiran spisak bio proslijeđen Privrednoj komori Srbije.

Maksimalan broj prijavljenih iz jedne kompanije je 10 osoba, prijevoz i troškovi puta su u vlastitom aranžmanu. Što se tiče dan vakcinacije, kako se navodi u saopćenju iz Vanjskotrgovinske komore, zainteresirani mogu sami birati, a o tačnoj lokaciji u Beogradu i vremenu vakcinacije bit će obaviješteni putem maila.

10 000 doza vakcina je obezbjeđeno za cijeli region zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercgovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Crna Gora).

Konačan broj bosanskohercegovačkih kompanija kojima će biti omogućena vakcinacija zavisit će od prijava kompanija iz regiona.

Zainteresirani bh. privrednici za vakcinaciju mogu se s popunjenom tabelom “Vakcinacija spisak” javiti na e-mail: [email protected] i [email protected].