Novosti

Drašković gradi novi grad u Hercegovini za 25.000 stanovnika


Na Draženskoj gori kraj Trebinja, odmah do kompleksa Akva parka i Bijelog grada, planirana je izgradnja novog grada, a radi se o do sada najvećem projektu u Hercegovini vrijednom stotine miliona maraka.

Investitor je Rodoljub Drašković, a radi se o novom projektu, čiju zamisao su na papir su stavili vrhunski arhitekti. Kompleks koji uskoro počinje da se gradi bit će jedinstven u Evropi.

Riječ je o izgradnji cijelog grada za 25.000 stanovnika u kome će biti obezbijeđeni najviši standardi življenja savremenog čovjeka.
Gradsko jezgro, u prvoj fazi, čini preko 3.000 luksuznih jedinica.

Grad je ispunjen parkovima, cvijetnim vrtovima, voćnim alejama, zelenim površinama sa mediteranskom horti-kulturom, trim stazama, biciklističkim stazama, šetalištima, jezerima i drugim sadržajima koji će ovaj kompleks učiniti najpoželjnijim mjestom za stanovanje u Evropi.

U ovome kompleksu udobnog stanovanja garaže i sva infrastruktura su u podzemim etažama.
Grad će obezbijediti uslove za bavljenje businessom, odnosno vođenje poslovnih aktivnost, te će obezbijediti i uslove za porodicu, uz najsavremenije edukativno obdanište i druge dječije sadržaj koji se nalaze u kompleksu.

Drašković je donio odluku 2016. godine da izgradi Grad Sunce, te je za kratko vrijeme izgradio Aqua park, Olimp halu sportova, zatvoreni bazen, fitnes centar, otvorene terene za sve sportove; individualne i timske, atletski stadion i fudbalske terene, igrališta za djecu sa Dino parkom,igraonice za djecu, Galiju- spa centar, hotel Panoramu sa 5 zvjezdica, Bijeli grad; sa preko hiljadu smještajnih jedinica za turiste, kongresni centar, Etno selo; koje je atrakcija za sve uzraste, Varoš čaršiju; sa sadržajima koji povezuju vijekove življenja u Hercegovini.

(Biznisinfo.ba)