Novosti

Vlada HNŽ-a pružila novčanu pomoć poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji


Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici prihvatila je Program utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji u iznosu od 1.800.000 maraka.

Programom su utvrđene vrste potpore, ukupna vrijednost, opći i posebni uvjeti za njeno ostvarenje, način ostvarenja, te nadzor i kontrola.

Cilj je Programa unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području HNŽ-a kroz različite vrste potpore kako bi se ona učinila što konkurentnijom na tržištu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na prijedlog navedenog Ministarstva, županijska Vlada razmatrala je Prijedlog Zakona o šumama HNŽ-a, nakon održane rasprave Ministarstvo je zaduženo da obavi dodatne konsultacije, a Vlada će se o Prijedlogu izjasniti na jednoj od sljedećih sjednica.

Nakon iskazane potpore ponudi poslodavaca i Vlade, Vlada je zadužila Pregovarački tim da nastavi tražiti žurno, prihvatljivo i održivo rješenje s ciljem postizanja konačnog dogovora oko potpisivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a.