Novosti

Zimska sezona na Jahorini oborila sve rekorde


Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” je ove godine, uprkos problemima i posljedicama izazvanim epidemijom virusa korona, realizovao do sada najuspješniju ski-sezonu na ovoj olimpijskoj planini, izjavio je generalni direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevanić.

Ljevanić je rekao da najveću zahvalnost duguje svim zaposlenim koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprijekorno i u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Za 113. dana skijanja, na našim stazama je skijalo više od 260.000 skijaša. Napravljeno je 2.350.000 prolaza, a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu, koja je bila najuspješnija po svim parametrima, poboljšan je za 26 posto”, rekao je Ljevanić.

Prema njegovim riječima, za ljetnu sezonu biće spremne i poznate jahorinske atrakcije poput planinskog boba, tauera, lupstera, skajdajva, tjubinga, teretana na otvorenom, panoramske vožnje šestosjedom i označenih planinskih, šetačkih i biciklističkih staza.

Među planove Olimpijskog centra, nabrojao je izgradnju novog sistema za vještačko osnježavanja na sedam kilometara ski-staza, tako da će Jahorina završetkom tog projekta imati ukpuno 18 kilometara ski-staza prekrivenih sistemom osnježavanja.

U planu nam je da proširimo terasu Olimpijskog bara na vrhu planine, ali i da modernizujemo polaznu i izlaznu stanicu čuvenog dvosjeda `Ogorjelica`, kao i da izgradimo nova parking-mjesta koja će doprinijeti boljem funkcionisanju na planini”, zaključio je direktor OC “Jahorina”.

(Biznisinfo.ba)