Novosti

U subotu u Sarajevo slijeće prvi avion iz Bahreina


Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dobilo je potvrdu da će uskoro biti pokrenuta direktna aviolinija na relaciji Bahrein – Sarajevo. Stoji to u pismu koje je ministarstvu stiglo iz Udruženja bahreinsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i biznisa.

Zadovoljstvo nam je službeno vas obavijestiti da smo napokon uspjeli pokrenuti direktan let Gulf Aira između Maname i Sarajeva putem Air Charter Service sistema, prema onome što smo vam ranije obećali. Na osnovu toga, mi ćemo, kao predstavnici udruženja, zajedno s još nekim članovima, biti prva grupa putnika iz Bahreina koji će posjetiti Bosnu i Hercegovinu putem nacionalnog prijevoznika Bahrain Gulf Aira, i to u subotu, 26. juna“, stoji u obavještenju koje je potpisao Jawad Yousuf Al Hawaj, predsjednik udruženja.

Uspostavljanje ove linije, kao i povećanje saradnje u različitim oblastima, pomoći će u povećanju međusobnog razumijevanja između naroda Bahreina i Bosne i Hercegovine, kažu, što će dalje dovesti do mogućnosti povećanja saradnje u svim oblastima za obje zemlje.

Radujemo se susretu s vama u vašem uredu u vrijeme naše predstojeće posjete Sarajevu, kako bismo razgovarali o strateškom planiranju i važnosti poboljšanja ekonomskog napretka i koristi za obje zemlje“, stoji još u ovoj obavijesti.

Dogovor o uspostavljanju aviolinije između BiH i Bahreina donesen je prilikom posjete ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković ovoj zemlji.