Novosti

Kupujmo domaće i posjećujmo lokalno – Gradimo Bosnu i Hercegovinu


Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa partnerima, a u sjedištima kantona/županija u proteklom periodu je provodila kamanju ”Kupujmo domaće gradimo Bosnu i Hercegovinu” i ”Kupujmo domaće posjećujmo lokalno”.

Kampanja je cijelo vrijeme bila usmjerena prema prepoznavanju domaćih brendova, proizvoda i usluga, a na samom završetku kampanje održana je press konferencija.

Kampanja prepoznavanja i korištenja domaćih proizvoda i usluga mora biti stalna aktivnost svih institucija, organizacija kao i građana, sa ciljem da educiramo kompletno građanstvo o benefitima korištenja domaćih proizvoda i usluga.

Ogromni deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni rezultira razvoju drugih država, upošljavanjem radnika u tim drugim državama, dok naša ekonomija ima ogromne probleme u svojoj održivosti, zapošljavanju kao i prikupljanju izvornih prihoda, riječi su potpredsjednika P/GKFBiH Mirsada Jašarspahića.

Zahvalnost na učešću na završnoj press konferenciji Komora je uputila svojim partnerima: Privrednoj komori Kantona Sarajevo, Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo, kao i predstavnicima domaćih trgovinskih lanaca ROBOT d.o.o., HOŠE komerc, BINGO d.o.o. i PENNY PLUS.

Zahvalnost za saradnju tokom kapanje upućujemo kantonalnim komorama i lokalnim nivoima vlasti: Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaća, Širokog Brijega, Goražda, Orašja, Travnika, Sarajeva i Livna, kao i medijima koji su bili stalni pratioci i partneri u ovoj važnoj kampanji.

Svakako je važno istaći da predstavnici navedenih trgovinskih lanaca prepoznaju važnost ove kamapanje, te izražavaju opredijeljenost podrške domaćim proizvodima u svojim trgovinskim centrima.