Novosti

U Tesliću se šiju uniforme za policajce iz EU – Firma Divos planira nova zapošljavanja tokom 2022.


Policajci iz Danske, Njemačke i Belgije nose uniformu koja se šije u firmi Divos u Tesliću. Trenutno, za njih se šiju pantalone. Sve to radi 127 radnika. Imaju pune ruke posla. Kažu, ne žale se.

– Lijepo je raditi. Plate su redovne, subote imamo slobodne – rekla je za ATV jedna radnica iz firme Divos

U toj firmi uvijek se traži radnik više. Radnu snagu, kažu, pronalaze i na evidenciji nezaposlenih osoba. Sa teslićkim biroom imaju odličnu dugogodišnju saradnju. I sve to na obostrano zadovoljstvo.

– U 2021. godini firma Divos je konkurisala za zapošljavanje teže zaposlivih osoba sa evidencije nezaposlenih Biroa Teslić. Po tom osnovu odobreno im je 40.000 KM za zapošljavanje 10 radnika. Takođe, ove godine su konkurisali za refundaciju doprinos i isplaćeno je 10.000 KM za osam radnika – rekao je Igor Bošnjak, viši stručni saradnik za rad sa nezaposlenim licima Teslić.

– Mi uzimamo radnu snagu sa biroa. Imamo radnike koji nisu te stručne spreme i nemaju radno iskustvo. Sa tim sredstvima možemo da omogućimo njihovo obučavanje. I puno nam to znači i nadam se da će u budućnosti da nas prate – istakao je Budimir Smiljić, vlasnik i direktor preduzeća Divos Teslić.

Zapošljavanja planiraju i u narednoj godini. Ova teslićka firma sa svojim strateškim kupcem ima potpisan ugovor i za naredne četiri godine. Zbog toga, i za vrijeme pandemije, nema krize.

(eKapija.ba)