Tema u fokusu

Pretvorite govor u tekst – Beey aplikacija


Kliping BH, član NEWTON Media SEE, nedavno je bh. tržištu ponudio novu uslugu – prijepis govora / audio-vizuelnih materijala u tekst preko aplikacije BEEY. Pored automatskog transkribovanja, preko Beeya je moguće i titlovanje videosnimaka. Beey će naročito olakšati posao daktilografima i novinarima kod transkribovanja sastanaka, konferencija, sjednica, intervjua, priloga iz TV i radio programa itd. Ako imate potrebu za transkripcijom priloga ili sastanka od recimo 30 minuta, koristeći Beey jednostavno možete dobiti tekstualni prepis u roku od samo nekoliko minuta. Beey podržava lokalne jezike (bosanski, srpski, hrvatski), kao i nekoliko evropskih jezika.

Osnovna prednost Beey aplikacije je jednostavno, brzo i lako korištenje. Sam proces transkripcije se odvija u web aplikaciji, tako da nema potrebe za bilo kakvim instaliranjem dodatnih programa i aplikacija.

Moderne tehnologije prepoznavanja izgovorene riječi postaju sve sofisticiranije. Beey uspijeva pravilno prepoznati homofone, razlikovati kraj rečenice, interpunkciju, velika slova, završetke i gramatičke trikove, a brzina transkripcije je takva da joj nijedan daktilograf ne može parirati. Istovremeno, klijent ima mogućnost dalje obrade prepisanog teksta direktno u aplikaciji te može lako uređivati tekst pomoću jednostavnih prečica, raznih oblika izvoza teksta, kreiranja titlova i još mnogo toga.

„Brza transkripcija izgovorene riječi pruža raznovrsnu upotrebu. Naš cilj je bio da na tržište izbacimo proizvod koji svako može priuštiti, s obzirom na finansijske mogućnosti i tehničku opremljenost“, rekao je Petr Herian, vlasnik i izvršni direktor kompanije Newton Technologies koja je razvila aplikaciju, a koja je partner agenciji Kliping BH u ovom projektu za bh. tržište.

Klijenti koji su počeli koristiti Beey u svakodnevnim radnim zadacima su rekli da su postali „ovisni“ o aplikaciji i da ne mogu zamisliti budući rad bez pomoći Beeya.

Kreiranje titlova za video nikada nije bilo lakše

Za videozapise možete lako kreirati titlove od transliteriranog teksta u aplikaciji i titlovati video na raznim jezicima koristeći vremenske oznake.

Saznajte koliko je to jednostavno!

Više informacija dostupno je na Beey YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCzHvgWV236Vm3czj6GeiRCQ

Za više detalja i cjenovne upite obratite se agenciji Kliping BH d. o. o. koja je ovlašteni partner Beey platforme za tržište BiH – [email protected], tel. 033 956 378.