Novosti

Obnovljeni banjalučki aerodrom počinje rad početkom marta


Adaptacija manevraskih površina, odnosno staza, na Aerodromu Banjaluka je u završnoj fazi, a generalno otvaranje za vazdušni saobraćaj se očekuje krajem sljedeće sedmice.

Potvrđeno je za Nezavisne novine u Aerodromu Banjaluka, gdje su naveli da je ovaj aerodrom već sada otvoren za vazdušni saobraćaj za vaduhoplove težine do osam tona, odnosno manje vazduhoplove.

– Kompanije sa kojima imamo odličnu saradnju su objavile ljetnji red letenja na svojim internet stranicama. Okvirno su to iste destinacije kao i u zimskom redu letenja s tim da u najavi imamo i nove destinacije o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost – naveli su u Aerodromu Banjaluka, dodajući da očekuju veći intezitet saobraćaja i putnika.

– Vijest koju sa ponosom možemo objaviti je i početak letova za Egipat, prvi let Air Caira očekujemo 29. aprila 2022. godine nakon čega će saobraćati dva puta sedmično Hurgada – Banja Luka – Hurgada – kazali su u Aerodromu Banjaluka, navodeći da tokom ove godine planiraju da imaju više od 300.000 putnika.