Novosti

MAGGI supe certificirane prema Halal standardu


Ukusna supa za početak svakog ručka!

Kako bi odgovorila na potrebe potrošača, prehrambena kompanija Nestlé je uvođenjem Halal standarda proširila standardizaciju procesa proizvodnje supa i dijela MAGGI portfolija koji se proizvodi u fabrici u Surčinu. Halal certifikovana hrana je ona koja je pripremljena, obrađena, transportirana i uskladištena u skladu s islamskim prehrambenim smjernicama. Certificirani proizvodi ne smiju sadržavati sastojke dobivene od svinjetine (npr. mast i želatina). Zbog toga se provjeravaju sirovine, ali i proizvodni procesi.

Ključno mjesto u poslovnoj politici kompanije Nestlé zauzimaju upravo principi osiguravanja visokog nivoa kvalitete proizvoda, kao higijenske ispravnosti u proizvodnji, a Halal standard je samo potvrda toga. Naše bistre supe, supe sa knedlama i krem supe, kao i ostatak Halal certifikovanog MAGGI portfolija koji se proizvodi u fabrici u Surčinu zadovoljili su visoke Halal standarde, a implementacija Halal oznake na ambalaži je u toku. Spisak Halal certificiranih proizvoda kupci mogu pronaći i na aplikaciji Halal Bazar, kao i internet stranici www.halal.ba, objasnila je Renata Matusinović, izvršna direktorica kategorije hrane za tržište Jugoistočne Evrope i dugogodišnja članica Nestlé upravljačkog tima.

Prve MAGGI formule razvijene su još 1863. godine, vođene idejom ukusne i raznovrsne ishrane. Osim toga, MAGGI proizvodi osmišljeni su kako bi olakšali kuhanje i omogućili uživanje u svakom zalogaju. MAGGI supe certificirane prema Halal standardu, savršen su odabir za početak svakog obroka. Dobre su za sve članove porodice, od najmlađih do najstarijih, a njihova glavna prednost su pažljivo birani sastojci, te brza i laka priprema.

Više saznajte na www.maggi.ba.