Novosti

Na putu Donji Vakuf – Bugojno gradit će se obilaznica vrijedna 4,5 miliona KM


Na dijelu magistralne ceste Donji Vakuf – Bugojno gradit će se obilaznica vrijedna četiri i po miliona konvertibilnih maraka, a za prvu fazu projekta danas je potpisan ugovor.

U okviru projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u Federaciji BiH danas je u Sarajevu potpisan ugovor za izvođenje radova u prvoj fazi projekta na izgradnji obilaznice na magistralnoj cesti M-16.4 Donji Vakuf – Bugojno. Riječ je o obilaznici oko Bugojna.

Ugovor su potpisali direktor Cesta Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača, odnosno kompaija Putovi d.o.o. Grude i Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

“Projekat podrazumijeva izgradnju trase sa tri kružna toka, ukupne dužine 1.925 metara, servisne prometnice, odvodnje, rasvjete i prometne signalizacije. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci, a vrijednost ugovora 4.528.639,46 KM”, kazali su iz Cesta Federacije BiH.

Usluge nadzora nad izvođenjem radova dodijeljene su kompaniji Roughton Ltd. Ugovor će se finansirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Klix.ba