Novosti

Potpisani ugovori za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede na području HKŽ-a


U zgradi Vlade Hercegbosanskog kantona u Livnu ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić u srijedu je potpisao ugovore s predstavnicima općina – Glamoč, Drvar, Kupres, Bosansko Grahovo i Tomislavgrad te Grada Livna.

Ugovori su potpisani temeljem javnog poziva za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede na području ovog kantona, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBK-a.

Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednik kantonalne vlade Ivan Vukadin i ministar financija Draško Dalić.

Za sufinanciranje projekta u okviru spomenutog Javnog poziva osigurana su sredstva u Proračunu Hercegbosanske županije za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 700 tisuća maraka.

Prema raspodjeli sredstava, Općini Glamoč za izgradnju vodovodnog spoja izvorišta “Suvalj” na sustav “Goništa” pripada 33.000 maraka te za uređenje izvorišta “Široko” 4.412 maraka.

Općina Drvar dobit će 32.418 maraka za rekonstrukciju vodovodne mreže u Drvaru – dio distribucijske vodovodne mreže od rezervoara (kroz glavnu ulicu) do semafora – krak vod 1.

Nadalje, Općina Kupres je za sanaciju vodotoka u općini dobila 54.414 maraka, dok je Općina Bosansko Grahovo za nabavku dijelova za održavanje vodovodne mreže dobila 5.008 maraka.

Općini Tomislavgrad pripada 273.156 maraka za sanaciju Ulice kralja Zvonimira, dok Gradu Livno pripada 297.588 maraka za sekundarnu vodovodnu mrežu za naselje Miši Faza 1, navodi se u priopćenju.

FENA