Novosti

ROOF GARDENS na Trebeviću, jedinstveni simbol Sarajeva donosi evoluciju gradskog života


Investicijska kompanija XYLLION iz Sarajeva, svojim projektom ROOF GARDENS na Trebeviću donosi jedinstven koncept življenja smješten na jedinstvenoj lokaciji.

ROOF GARDENS kreira sadržaje novog doba u prirodnom ambijentu Trebevića na samo 10 minuta od centra Sarajeva. Ovaj poslovno-stambeni kompleks predstavlja savremenu gradinu za novu kulturu življenja u 21. vijeku, te odiše tradicijom i elegancijom modernog dizajna, donoseći u svakom pogledu evoluciju gradskog života.

ROOF GARDENS između ostalog sadrži 125 stanova, od čega 26 penthouse projektovanih po najvećim svjetskim standardima, i to na više etaža uz terase sa kojih se pruža fantastičan panoramski pogled na Sarajevo.

Penthouse terasa sa panoramskim pogledom na Sarajevo

“Sa zadovoljstvom možemo reći da gradnja kompleksa ide prema utvrđenom dinamičkom planu prateći planirane visoke standarde i zacrtane ciljeve”, ističe Amila Kamenjaš, menadžerica prodaje ROOF GARDENS, te dodaje kako će sve stambene jedinice biti prozračne, osvijetljene te odisati elegancijom i bezvremenskim stilom donoseći lakoću upravljanja svakodnevnim životnim potrebama.

Amila Kamenjaš, menadžerica prodaje ROOF GARDENS

Više od 70% objekta ima direktan pogled na Sarajevo, a za ljubitelje prirode dio stanova gleda na 400 hektara rijetke crnogorične šume koja se prostire odmah uz kompleks. Bitno za istaći je da se ROOF GARDENS nalazi na nadmorskoj visini koja garantuje 365 dana čistog zraka, to znači bez smoga u zimskom periodu“, naglašava Amila.

Stanovi će biti opremljeni prvoklasnim materijalima, a stanarima će biti omogućen lak, siguran i direktan pristup garaži sa 240 parking mjesta. Podni sistem grijanja i hlađenja će biti priključen na najsavremeniju tehnologiju toplotnih pumpi, koji garantuje minimalnu potrošnju električne energije.

“Na sigurnost i prateće usluge za naše buduće stanare obratit ćemo posebnu pažnju, pa će tako kompleks imati 24-satni video nadzor sa fizičkim obezbjeđenjem i recepcijom na usluzi 24/7”, ističe ona.

U okviru zgrade su planirani različiti sadržaji kao što je vrtić i igraona za djecu, market zdrave hrane, koncept store za uređenje enterijera i restoran sa jedinstvenim pogledom na Sarajevo i vrhunskom gastronomskom ponudom.

Wellness i spa centar u sklopu ROOF GARDENS kompleksa bit će jedinstven u BiH, na površini od 2.000 m2 i bazenom dugim 25m koji će imati plažu na terasi sa pogledom na Sarajevo i Bjelašnicu. Na ovaj način stanarima će biti omogućeno potpuno opuštanje u svakom momentu, a pored umirujućeg interijera i ambijenta, bit će dostupni dodatni sadržaji za njegu i zdravlje tijela, kao i moderno koncipiran i opremljen fitness centar.

Unutrašnji bazen sa pogledom na Sarajevo i Bjelašnicu

Ono što dodatno i posebno karakteriše ROOF GARDENS je centralni trg sa amfiteatrom koji će se prostirati na 6.000 m2, i kao srce našeg kompleksa će biti mjesto susreta, druženja, filmskih projekcija, koncerata i drugih sadržaja. Naš cilj je između ostalog, da kroz sadržaje ROOF GARDENS-a kreiramo novu kulturnu scenu Sarajeva i cijele regije”, ističe Sumeja Čakalović-Hadžimehanović, marketing menadžerica u kompaniji XYLLION.

Sumeja Čakalović-Hadžimehanović, marketing menadžerica u XYLLION-u

Od trga prema šumi pružat će se staza za šetnju i vožnju biciklom, a za ljubitelje trčanja bit će dostupna trail staza povezana sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež koja se nalazi na 600 m od ROOF GARDENS-a.

“Kako bismo pratili potrebe naših kupaca, kao i same trendove kada je u pitanju zdrav život i ekologija, u sklopu kompleksa bit će dostupan i parking za bicikla te punionica za električne automobile koji postaju standard i u Bosni i Hercegovini“, naglašava Sumeja te dodaje kako će prostrani životni i zabavni prostori biti precizno smješteni otvarajući pogled na panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže, Grbavice, Marijin Dvora, Koševa pa do Baščaršije i Bijele Tabije. Sama forma objekta predstavlja ravnotežu između okolnog pejzaža sa borovom šumom i stijenama te pažljivo osmišljenim sadržajima.

Savremeni koncept življenja podrazumijeva, prije svega, zajednicu porodica koje dijele iste ili slične vrijednosti, a zatim cjelokupan kvalitet sadržaja koji ljudi danas djelomično pronalazili na potpuno različitim dijelovima grada trošeći vrijeme na prevoz, parkinge i slično.

Klix.ba