Novosti

Spas od zagađenja zraka u Sarajevu bliže nego što se očekuje


Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, suočava se s ozbiljnim izazovom tokom zime – zagađenjem zraka koje prijeti zdravlju stanovništva. Sa kućnim ložištima i velikim brojem vozila, te nedostatkom vjetra, smog se nakuplja u kotlini, stvarajući teškoće za građane.

Međutim, dok se u samom gradu osjeća pritisak zagađenja, okolna brda i planine ostaju uglavnom pošteđeni. S njih se pružaju nevjerovatni prizori – vrhovi najviših zgrada jedva su vidljivi usred magle i smoga.

Iako zagađenje zraka predstavlja gorući problem, izgleda da bi rješenje moglo biti bliže nego što se očekuje. Na obroncima Trebevića, nedaleko od Sarajeva, gradi se projekat okružen gustom borovom šumom. Ovaj projekat nudi čist zrak, oslobođen smoga i zagađenja, te nevjerovatan panoramski pogled na grad.

Unikatan luksuzni, stambeno-hotelsko-apartmanski projekat Trebević hills udaljen je samo 10 minuta vožnje od centra grada.

Život iznad smoga i magle postaje sinonim za luksuzan život u Sarajevu, a projekti sa sadržajima u prirodnom okruženju dobivaju sve veću popularnost.

Projekat u ponudi ima stambene jedinice, tzv. kondominijume za privatno korištenje ili iznajmljivanje putem hotelske službe, a stanari će na raspolaganju imati sve sadržaje neophodne za moderan i luksuzan život.

Supermarket sa dostavom na vrata, apoteka, dječije obdanište koje radi 24/7, kafiće, restorane, bazen, SPA zona, frizerski salon, beauty salon, fitnes centar, šetnice, vrt ruža, dječije igralište, garaže, održavanje stanova, osiguranje, mini bus do grada samo su neki od saržaja koje nudi ovaj projekat.

S obzirom da je u ranoj fazi gradnje, nudi i odlične prilike investitorima sa procijenjenim povratom od 50% do kraja izgradnje ili od 5-7% na rentu, na godišnjem nivou.

Svjež zrak bez zagađenja ili smoga postaje svakodnevica, baš poput bijelog snijega koji obilato pada tokom zimskog perioda. Upravljanje, održavanje i usluge ovog projekta pružaju potpun osjećaj zadovoljstva za sve stanovnike i posjetitelje.

Uz sam projekat u planu je i gradnja Mosta prijateljstva, koji pretenduje da će biti najposjećenija turistička destinacija u Sarajevu, s obzirom na nevjerovatan pogled koji se s njega pruža, ali i samu simboliku predstavljanja prijateljstva između dva entiteta, Federaciju BiH i RS.