Tema u fokusu

100 najvećih: TKK proizvodi na cijelom tržištu BiH zahvaljujući snažnoj distributivnoj mreži


TKK Group multinacionalna kompanija i proizvođač građevinske hemije, sa sjedištem u Srpenici, Slovenija, a njihovi proizvodi mogu se naći u desetinama zemalja što ukazuje na visoki nivo kvaliteta proizvoda i usluga koje kompanija nudi.

Kompanija preko 75 godina proizvodi proizvode vrhunske kvalitete i pruža besprijekornu podršku građevinskim stručnjacima i kućnim majstorima. TKK proizvodi se mogu pronaći u više od 70 zemalja, a sama kompanija je u vlasništvu belgijanske multinacionalne grupacije Soudal.

”TKK u BiH je dugogodišnji lider u određenim kategorijama proizvoda, te smo ponosni na snažan TKK brand u BiH, inovativa rješenja i najviše standarde kvaliteta proizvoda”, rekao je izvršni direktor Ajdin Hrbat.

Navedena kompanija u BiH je prisutna je u velikom broju kategorija, te posjeduje diverzificiran portfolio proizvoda. Svakako najvažnije kategorije koje je potrebno istaknuti su poliuretanske pjene, zaptivne mase, ljepila, različite vrste mase za staklarstvo, aditivi za beton itd.

“Neki od TKK proizvoda i sistemskih rješenja su jedinstveni na tržištu, a sve sa ciljem da se olakšaju i zadovolje potrebe potrošača, ali i krajnjih industrijskih korisnika. Zbog toga slobodno možemo reći da su već dugi niz godina naši proizvodi i rješenja prvi izbor pri odabiru“, dodao je Hrbat.

Kako bi zadržali dugogodišnju lidersku poziciju na određenim kategorijama, ali i kanalima prodaje, TKK aktivno upravlja cjelokupnim kategorijama proizvoda, kako od strateškog pozicioniranja proizvoda, pa sve do odlične tehničke podrške koju krajnji korisnici imaju uvijek na raspolaganju.

Uvijek nastojimo da unaprijedimo naše poslovanje i da se još više približimo našim potrošačima, tako da u planu imamo izgradnju novih kategorija proizvoda na našem tržištu, unapređenje postojećih proizvoda i poslovnih procesa, kao i unapređenja saradnje sa našim ciljnim skupinama na tržištu. Uz sve navdeno potrebno je istaknuti da smo društveno odgovorna kompanija i da svi naši proizvodi ispunjavaju najviše EU standarde“, istakao je Hrbat.

TKK većinu proizvoda distribuira preko distributera sa kojima ima uspješnu dugogodišnju saradnju. Radi se o kompanijama koji su dugogodišnji lideri na tržištu, i sa kojima zajednički dijele uspjeh, ali i izazove bh. tržišta.

“Izuzetno smo ponosni na naš lanac distribucije i naporno radimo da dodatno unaprijedimo saradnju sa našim distributerima. TKK proizvodi se mogu vrlo lako pronaći na cijelom tržištu BiH upravo zahvaljujući snažnoj distributivnoj mreži”, zaključio je Hrbat.

Razgovarala: Anesa Pindžo