Tema u fokusu

TKK d.o.o. Sarajevo – lider u prodaji  poliuretanske pjene i zaptivnih masa u BiH


Kompanija TKK d.o.o. Sarajevo kao članica TKK Group iz Srpenice u Sloveniji, vodećeg evropskog proizvođača poliuretanske pjene, zaptivnih masa i hemijskih dodataka za beton, do kraja 2023. planira dodatna zapošljavanja, rast prometa i plasman novih proizvoda.

U svom asortimanu TKK Group ima preko 4000 proizvoda vrhunskog kvaliteta, koji se mogu pronaći u preko 70 zemalja, a od 2013. godine posluje kao dio belgijske multinacionalne kompanije Soudal.

Kompanija TKK je na bh. tržištu prisutna u velikom broju kategorija, te posjeduje značajno diverzificiran portfolio proizvoda kao što su: poliuretanske pjene,  zaptivne mase, ljepila,  različite vrste masa za staklarstvo, aditivi za beton, tehnički sprejevi, itd.

Prema riječima Ajdina Hrbata, izvršnog direktora TKK d.o.o. Sarajevo, ponosni su na svoj izuzetno  snažan portfolio brandova na bh. tržištu.

Posluju preko 70 godina u BiH

“Kompanija TKK je u BiH  prisutna preko 70 godina i dugogodišnji smo  lideri u određenim kategorijama proizvoda. Već dugi niz godina naši proizvodi i rješenja  su prvi izbor  potrošača, ali i krajnjih industrijskih korisnika. Prepoznatljivi smo kroz inovativna rješenja, kvalitetnu tehničku podršku, kao i najviše standarde kvaliteta proizvoda što je rezultiralo dugogodišnjim povjerenjem potrošača”, istaknuo je Hrbat.

Kako bi zadržali dugogodišnju lidersku poziciju, TKK aktivno upravlja cjelokupnim kategorijama proizvoda, počevši od  njihovog strateškog pozicioniranja, pa sve do odlične tehničke podrške koja je uvijek na raspolaganju njihovim krajnjim korisnicima.

“Da bi konstantno unaprjeđivali naše poslovanje i  još više se približili našim potrošačima,  kontunuirano radimo na osmišljavanju novih kategorija proizvoda na  tržištu i unaprjeđenju postojećih. Također, imperativ nam je osavremeniti poslovne procese, kao i saradnju sa našim ciljnim skupinama na tržištu. Uz sve navdeno, TKK u BiH je  društveno odgovorna kompanija, a  svi naši proizvodi se proizvode u EU i ispunjavaju najviše standarde”, obašnjava Hrbat.

Inače, zahvaljujući vlastitom razvojno-istraživačkom centru, TKK kontinuirano inovira i na tržište lansira nove i poboljšane proizvode, kao i cijele kategorije proizvoda, te prati najnovije zahtjeve potrošača ali i kreira nove trendove na tržištu sa jedinstvenim TKK sistemskim rješenjima.

TKK- rekordni poslovni rezultati u 2022.

Za TKK Grupaciju, ali i TKK u BiH  je  2022. godina bila  izuzetno uspješna, jer su ostvarili rekordne poslovne rezultate.

“Uprkos brojnim  izazovima na tržištu sirovina i pokidanim lancima snabdjevanja, vrlo lako smo osigurali da se naši proizvodi isporuče na vrijeme, kao i sa očekivanim najvišim kvalitetom na koji su kupci TKK proizvoda navikli. Zahvaljujući agilnosti i operativnoj efikasnosti, naši kupci su se mogli osloniti u najkritičnijem periodu na TKK kao dobavljača proizvoda i tehničkih rješenja, te biti sigurni da će svi njihovi započeti građevinski projekti u BiH biti završeni bez kašnjenja”, tvrdi Hrbat.

Dodatna zapošljavanja u 2023.

Kako navodi dalje  izvršni direktor TKK, do kraja 2023. godine imaju u planu  dodatna zapošljavanja, rast prometa, kao i lansiranju novih proizvoda. Planiraju i dodatno investiranje  u marketing aktivnosti, kako bi  dodatno osnažili lidersku poziciju u BiH.

“Također, jako je bitno istaći da se TKK proizvodi mogu vrlo lako pronaći na cijelom tržištu BiH, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa kompanijama koji su lideri na polju distribucije”, rekao je Hrbat.