Novosti

Koncentracija na tržištu dodataka prehrani u regiji


Polleo Sport, kao regionalni lider u području sportskih dodataka prehrani i fitness opreme, koji trenutno posluje na sedam tržišta – u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, preuzeo je tvrtku bivšeg hrvatskog franšizera Protieni.si i na taj je način od početka septembra proširio svoje poslovanje na pet novih lokacija na ukupno više od trideset.

Ovim potezom Polleo Sport je potvrdio lidersku poziciju u regiji te dodatno osnažio vlastitu strategiju rasta i prodora na nova europska tržišta.

Iz uprave Polleo Sporta poručuju: – Akvizicijom bivšeg hrvatskog franšizera brenda Proteini.si dokazujemo svoju snagu na regionalnom tržištu i približavamo misiju Polleo Sporta novim kupcima. Polleovi stručnjaci oduvijek su bili naša snaga i ponos, stoga smo iznimno sretni što će posjetitelji novih lokacija moći prepoznati njihovo znanje i iskustvo. Kao tvrtka ostajemo predani našem cilju stvaranja aktivnije i zdravije zajednice.

Preuzimanje su komentirali i predstavnici priznatih međunarodnih revizorskih kuća.

“Ova akvizicija će svakako ojačati poziciju Polleo Sporta na tržištu te mu omogućiti da lakše i kvalitetnije dođe do svojih korisnika te ih inspirira za sportski način života koje Polleo promovira”, rekao je Andrija Garofulić iz međunarodne organizacije za pružanje revizijskih, računovodstvenih, pravnih i konsultantskih usluga Mazars.

“Rezultat ove akvizicije je konsolidacija domaćeg tržišta i jačanje liderske pozicije na domaćem i regionalnom tržištu. Konsolidirano tržište trebalo bi poslužiti kao snažna baza i temelj za daljnje širenje na strana tržišta”, rekao je Ante Salopek iz Deloittea.

Indikator.ba