Novosti

Općina Ilidža: Nastavljena podrška mladima, uručeni ugovori za najbolje poslovne ideje


Općina Ilidža i ove godine sufinansira troškove najboljih startupova u cilju pružanja podrške novim poslovnim idejama mladih, prilike za samozapošljavanje i doprinosa razvoju lokalne zajednice.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisao je ugovore s osobama čiji su poslovni planovi zadovoljili sve kriterije ponovljenog Javnog poziva za sufinansiranje najboljih poslovnih planova.

Izrazio je nadu da će korisnici sredstava koje je Općina dodijelila u budućnosti unaprijediti svoj rad i na taj način širiti svoje poslovanje.

– Drago mi je što još uvijek postoje mladi ljudi koji su odvažni i spremni na pokretanje vlastitog biznisa u ovom vremenu koje nije lako. Općina Ilidža će kroz kreiranje što boljeg poslovnog ambijenta nastojati da bude podrška svima koji svoj biznis i poslovne ideje žele pokrenuti na području naše lokalne zajednice, a pogotovo kada je riječ o mladima – kazao je načelnik Muzur.

Sufinansiranje najboljih poslovnih planova podrazumijeva finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostora, obrtnih sredstava i ostalih troškova, što je istinski poticaj otvaranju novih radnih mjesta.

Na ovaj način Općina Ilidža je samo nastavila s podrškom poslovnim idejama mladih, a isti program uspješno je realizovan i prošle godine, saopćeno je iz Općine Ilidža.

(Fena)