Novosti

U BiH počela era štednje u kriptovalutama


Promjene na globalnom kripto tržištu dovele su i do novih pogodnosti za sve kripto korisnike na prvoj i najvećoj kripto mjenjačnici i berzi u BiH – BCX.ba, koja od sada svojim korisnicima, čiji broj je dostigao čak 13.500, omogućuje staking – štednju u kriptovalutama.

BCX.ba je prva kripto platforma u regiji koja omogućava štednju u kriptovalutama!

Tradicionalni model štednje u bankama dobio je konkurenciju, a prateći promjene u svijetu kriptovaluta i blockchain tehnologije i BiH dobija alternativni put štednje pasivnim prihodom – štednje u kriptovalutama. „Staking“ ili štednja u kriptovalutama od sada je moguća na BCX.ba, što znači da će svi naši korisnici moći da zarade pasivno kroz čuvanje kriptovaluta u posebnom digitalnom novčaniku.

Ulog u vašoj kriptovaluti slično se ponaša kao zarađivanje od kamate na vaše depozite na bankovnom računu. Iako postoji nekoliko razlika između ova dva načina štednje, analogija djeluje prilično dobro za razumijevanje ovog aspekta kriptovalute. Projekti kriptovaluta koji nude „staking“ odnosno štednju u kriptovalutama omogućuju vam zaradu do 6% na određene valute.

Kako početi sa štednjom u kriptovalutama?

Prije nego što započnete sa vašom štednjom u kriptovalutama, potrebno je da unutar vašeg BCX naloga kreirate vaš štedni novčanik klikom na opciju „Kreiraj štedni novčanik“.

Nakon toga potrebno je prihvatiti neophodne saglasnosti. S obzirom na to da štedni novčanici nisu u vlasništvu i pod kontrolom DAM-a već našeg partnera, ne snosimo nikakvu odgovornost za eventualni gubitak kriptovalute sa štednog novčanika korisnika. Svu štetu i evenutalne gubitke koji bi nastali na štednom novčaniku u potpunosti snosi sam korisnik.

Kao posljednji korak potrebno je izvršiti verifikaciju, odnosno potvrdu vašeg naloga koja se obavlja tako što dobijate jedinstvenu šifru na vaš mejl kojom ćete otključati i kreirati štedni novčanik. Nakon kreiranja štednih novčanika, prikazaće vam se 5 dostupnih novčanika: BTC, LTC, ETH, BCH i USDT.

Unutar vaših štednih novčanika uvijek će vam biti dostpune opcije za uplatu (oročavanje) i isplatu (razročavanje) kako biste brzo i jednostavno mogli upravljati vašim valutama i vašom štednjom.

USKORO na BCX.ba platformi dostupan i ETH staking – Ethereumu 2.0

Među postojećim kripto novčanicima na BCX.ba platformi, uskoro će se naći i štedni novčanik namijenjen štednji Ethereum 2.0. Do sada su mogućnost štednje na ovaj način imali samo oni koji su posjedovali 32 ili više ETH, a na našoj platformi imaćete priliku da učestvujete u štednji čak i sa dosta manjim ulaganjima.

Štednja Ethereum 2.0 omogući će zaradu do 4% s tim da isplatu uloga kontroliše i omogućava direktno zvanična Ethereum mreža. Štednja na ovaj način je osmišljena i kreirana od strane DAM-a i nalazi se pod našom i kontrolom ETH mreže.

(BiznisInfo)