Novosti

PRO.PR konferencija – Osnovana podružnica Međunarodnog udruženje PRCA u BiH


U okviru 19. izdanja međunarodne PRO.PR konferencije danas je osnovana podružnica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću i komunikaciju PRCA (Public Relations and Communications Association), a Nađa Lutvikadić Fočo imenovana je predsjednicom te svjetske organizacije za Bosnu i Hercegovinu.

Trodnevna PRO.PR konferencija u Sarajevu je okupila eminentne stručnjake iz područja odnosa s javnošću.

Predsjednik organizacionog odbora konferencije i predsjednik PRCA-e za jugoistočnu Evropu Danijel Koletić rekao je da se radi o vodećem svjetskom udruženju koje svoje urede ima u Londonu, Dubaiju, Singapuru i Hong Kongu, te više od 60 zaposlenih i 38.500 članova sa svih kontinenata.

– Ovo je povjesni trenutak za moje kolegice i kolege iz struke odnosa s javnošću budući da se osnovala podružnica ovog udruženja u BiH – naglasio je Koletić.

Izvršna direktorica udruženja PRCA Renna Markson naglasila je značaj povezivanja struke u jugostočnoj Evropi, te što će dijeliti znanje i iskustvo.

– To je organizacija bez granica. Sretna sam što mogu proglasiti Nađu Lutvikadić Fočo predsjednicom podružnice za BiH. Njeno i naše etičko ponašanje jako je vrijedno kako bi zajedno suportirali industriju odnosa sa javnošću – dodala je Markson.

Nađa Lutvikadić Fočo, koja je inače rukovodilac Sektora za promociju u BH Telecomu, navela je da je počastvovana što je prva predsjednica svjetskog udruženja za odnose sa javnošću ispred BiH.

– Smatram da je ovo važan momenat za BiH i za sve one koji se bave ovom profesijom. U narednom periodu ću zajedno sa boardom i sa svim članovima raditi na promociji PR profesije, na promociji svega onoga što predstavljaju komunikatori, na značaju, ulozi i strateškom pristupu u komuniciranju, a sve s ciljem kreiranja bojeg okruženja i komuniciranja poruke koja zaista ima neku svrhu – istakla je Lutvikadić Fočo.

Izvor: Fena
Foto i video: Fena