Novosti

Novi član Nadzornog odbora Tvornice cementa Kakanj


Tvornica cementa Kakanj d. d. Kakanj, čiji je većinski vlasnik prestižni njemački proizvođač građevinskih materijala, HeidelbergCement, održala je danas vanrednu Skupštinu dioničara. Na Skupštini je bilo zastupljeno lično ili putem punomoći 95,91 % dionica. Skupština je odlučivala o razrješenju jednog člana Nadzornog odbora, i imenovanju novog člana na njegovo mjesto.

Dugogodišnji član i predsjednik Nadzornog odbora Tvornice cementa Kakanj, János Szarkándi, zbog odlaska u redovnu penziju, podnio je zahtjev za razrješenje s dužnosti član NO TCK. Ovom prilikom dioničari i Uprava TCK zahvalili su se Szarkándiju na dugogodišnjoj posvećenosti u praćenju rada i savjetovanju kompanije. Većinski dioničar, CEEM Investment Fund B.V. u predviđenom zakonskom roku dostavio je prijedlog za imenovanje novog člana NO TCK. Prijedlog većinskog dioničara je bio da se za zamjenskog člana NO TCK izabere Zsolt Szilágyi.

Skupština dioničara usvojila je obje odluke, tako da je umjesto Szarkándija novi član NO TCK Zsolt Szilágyi. Szilágyi je tokom protekle 24 godine služio na raznim rukovodećim pozicijama u kompaniji Duna-Dráva Cement Kft. Ovim povodom Szilágyi se zahvalio dioničarima na izboru te rekao da će njegov glavni cilj biti da osigura da Tvornica cementa Kakanj i dalje korača dobro utabanom stazom uspjeha.