Novosti

Youth Business Camp Adria Sarajevo: Edukativni program za mlade koji žele učiti o modernom poslovanju


Jedinstveni edukativni program za mlade od 15 do 19 godina, Youth Business Camp Adria Sarajevo drugi put će se održati od 03. do 14. jula 2023. godine. Kroz dvije sedmice intenzivnog programa kojeg čini 20 predavanja, dvije studijske posjete, radionice, rad sa mentorima, mladi će razvijati svoje znanje iz svijeta biznisa i svoj poduzetnički duh.

https://www.youtube.com/watch?v=u9MvwwZBOZE

Kamp je nastao po franšiznom modelu Apriori World iz Zagreba i certificiran je od strane World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve. „YBC je puno više od samog kampa, to je mjesto druženja i znanja koje je nužno svakom mladom čovjeku u svijetu modernog poslovanja. Kamp je nezaobilazan za ambiciozne mlade ljude koji već promišljaju svoju poslovnu budućnost, a pažljivo kreiran program i sjajni predavači i predavačice garant su kvalitete ovog projekta“, istaknula je Una Bejtović, direktorica Youth Business Camp Adria Sarajevo.

Među predavačima su Melika Husić-Mehmedović, Maja Arslanagić-Kalajdžić, Jasna Kovačević, Amra Hašimbegović, Vedad Halilović, Tatjana Vučić, Aldina Hadžić, Armin Ridžalović, Suzana Tihi-Babić, Selma Riđanović-Kenović, Vedran Tičić, Edin Kulović, Asim Halilbašić i Dženan Šljivo.

Osim pružanja praktične poslovne obuke, kamp se fokusira i na važnost društvene odgovornosti i održivosti u poslovanju. Učesnici će imati priliku naučiti o utjecaju svojih akcija na okolinu i društvo te će biti potaknuti na razvoj društveno-odgovornih poslovnih modela.

„Prošlogodišnje iskustvo nam govori da imamo zaista veliki broj mladih ljudi sa sjajnim idejama, koje jednoga dana mogu postati uspješni biznisi. Kamp se pokazao kao odličan motivator mladima za prezentiranje njihovih ideja, odakle odlaze puni elana i motivirani za dalje pobjede, ali najbitnije kao mjesto gdje mogu upoznati svoje istomišljenike“, navela je Asja Dupanović, vlasnica franšize Youth Business Camp Adria za Bosnu i Hercegovinu.

Upis je u toku po posebnoj cijeni za prvih pet prijava. Više informacija o Kampu i načinu prijave na https://youthbusiness.camp.