Lifestyle

Sjajnom atmosferom i proglašenjem pobjednika završeno šesto izdanje Audi BORN2SKI Business Race na Bjelašnici


Najveće poslovno-sportsko druženje na snijegu, AUDI BORN2SKI Business Race, sinoć je, šestu godinu za redom, okupio predstavnike brojnih kompanija u idiličnom zimskom ambijentu Olimpijskog centra Bjelašnica.  U noćnoj timskoj utrci sudjelovalo je više od 160 takmičara koji su odmjerili skijaške vještine i brzine, braneći boje svojih kompanija. 

 U prisustvu brojnih navijača i posjetitelja Bjelašnice, takmičari su pokazali zavidne skijaške vještine, a zatim uživali u after ski druženju i proglašenju pobjednika. Idealni vremenski uslovi, jedinstvene skijaške staze Bjelašnice, te sjajna atmosfera bili su poticaj da rekreatici večeras uživaju u adrenalinu pravog skijaškog takmičenja i najvećem  zimskom afterwork party-u. 

Pobjednici u pojedinačnim kategorijama bili su Selma Hodžić iz kompanije Holdina, koja je osvojila prvo mjesto u ženskoj kategoriji i Kerim Sabljica iz kompanije Raiffeisen Bank, koji je osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji.

Uz podršku brojnih navijača tim Raiffeisen Bank BH  je prvoplasiran u kategoriji velikih  kompanija, tim Porsche BH u kategoriji srednjih, dok je pobjedničko mjesto u kategoriji malih  kompanija pripalo Niho-Motors timu. Pobjedu u kategoriji Najfit kompanije, kompanije sa najvećim brojem takmičara, slavila je ekipa Raiffeisen banke.

AUDI BORN2SKI I AUDI B2B RUN dio su jedinstvene platforme koja promoviše zdrave životne stilove i aktivno druženje uposlenika kroz sport, te su učinkovit alat za jačanje korporativne kulture, timskog duha i zadovoljstva uposlenika. Već šestu godinu u Bosni i Hercegovini ova dva sportska događaja okupljaju preko 1600 učesnika iz 170 kompanija iz različitih industrija. 

I ove godine naslovni sponzor Audi Born2Ski je kompanija Porsche BH sa svojim brendom Audi, a važnu podršku organizaciji događaja pružila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa svojim brendom Visit Sarajevo, te olimpijski centar Bjelašnica. Tehničku organizaciju BORN2SKI takmičenja potpisuje skijaški klub “Naš tim”.