Novosti

Porsche Experience Ladies Day On Track sa uspješnim ženama Bosne i Hercegovine


Na poznatoj stazi Grobnik u Hrvatskoj, početkom marta, uspješne žene Bosne i Hercegovine su imale priliku voziti Porsche vozila.

Osnaživanje dolazi u mnogim oblicima – uključujući i sjedenje za volanom sportskog automobila Porsche. Sa željom da podsjete žene koliko su važne i da posvete dan samo njima, Porsche Centri Zagreb, Ljubljana i Sarajevo već treću godinu zaredom organiziraju posebno osmišljen vozačko-hedonistički program povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Shift by Porsche je međunarodna zajednica onih vođenih strašću i snovima. Snažni karakteri, samouvjereni lideri s istim načinom razmišljanja pioniri, arhitekte, umjetnici, sportisti, novinari, naučnici i poduzetnici koji mijenjaju svijet oko sebe i mijenjaju načine razmišljanja. Oni su izvođači jakog kalibra, baš kao i Porsche automobili.

Stoga su u Porscheu pokrenuli projekt kojem je cilj mijenjanje percepcije žena u društvu i borba protiv stereotipa, kada se žene povezuju s brzim i luksuznim automobilima.

Pozvali su dvadesetak uspješnih, ostvarenih dama iz različitih sfera života u Bosni i Hercegovini i poklonili im dan pun adrenalina i uzbuđenja, daleko od obaveza.

Da sve izgleda moćno i luksuzno, organizatori su se pobrinuli već na samom početku. Sve je do detalja bilo isplanirano, od toga šta gošće žele ili ne žele jesti, pa kojim aktivnostima se žele baviti tokom putovanja, uoči i poslije „Porsche Ladies Day“.

Licencirani Porsche instruktori osmisli su za njih poseban vozački program u kojem su bez pritiska i uz stručno vodstvo učesnice imale mogućnost isprobati sve mogućnosti Porsche modela na trkaćoj stazi ali i na off-road poligonu.

“Ovo je bilo jedno zaista nezaboravno iskustvo. Imale smo priliku da vozimo toliko različitih modela, vrhunskih performansi u svim mogućim uslovima vožnje, kako bismo stekle pravi dojam o Porsche vozilima. Bila mi je izuzetna čast i što sam upravo kroz ovaj događaj imala priliku družiti se s nevjerovatnim ženama. Neke od učesnica sam imala priliku upoznati i ranije, a neke sam upoznala tek taj dan. Uvijek mi je zadovoljstvo biti u društvu inteligentnih, sposobnih i prekrasnih žena. Također moram spomenuti i izvrsnu organizaciju koju je Porsche tim priredio, uživali smo!” kazala je Irena Miličević Vukoja, direktorica Woman.Comm Cluba koja se među ostalima taj dan nalazila na Grobnik stazi i isprobala vrhunske modele Porsche automobila.

(womancomm.club)