IT i Tehnologija

CarGo Technologies ide u stečaj


Privredni sud u Beogradu donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad CarGo Technologies, nekadašnjim vlasnikom CarGo aplikacije.

Stečajni postupak otvoren je na prijedlog predlagatelja Vuka Guberinića, većinskog vlasnika ovog preduzeća.

Guberinić je u prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka naveo da mu preduzeće duguje više od 790.000 dinara po osnovu zaključenog ugovora o radu na neodređeno vrijeme, što je sud i utvrdio na osnovu dostavljene dokumentacije.

Preduzeće je u neprekidnoj blokadi računa, ukupno 286 dana (od 23. marta 2023. godine), u ukupnom iznosu od 166,7 miliona dinara (1,4 miliona eura), navodi se u odluci Privrednog suda.

Guberinić za Novu ekonomiju kaže da se dogodilo upravo ono što je predvidio u novembru prošle godine kada je na svom Fejsbuk profilu napisao da je CarGo aplikacija prodata kompaniji DNG Go Technologies, a da su računi CarGo Technologies blokirani zbog novčanih kazni iz Beograda. Sekretarijat za saobraćaj.

Kompanija ne može nastaviti s radom zbog dugovanja novčanih kazni.” To je dovelo do propasti moje kompanije. Kazne su izvršene i sada je dokazano da smo nevini”, kaže Guberinić i dodaje da je sudski postupak u toku.

Pojašnjava da se kazne Gradskog sekretarijata nisu odnosile na izradu aplikacije, koja je bila djelatnost njegove firme, već na djelatnost taksi prijevoza.

Dodaje da više nije direktor preduzeća i da je trenutno jedan od povjerilaca.

“Žao mi je što je do ovakve situacije došlo osam godina nakon osnivanja kompanije”. Sada će svima biti jasno da CarGo nije imao nikakvu zaštitu jer je kompanija sada u stečaju“, kaže Guberinić.

Dodaje da mu je žao što nije siguran da li će svi povjerioci kompanije uspjeti da se naplate. Kaže, međutim, da je optimista i da bi se stvari mogle završiti pozitivno ako se dokaže da su kazne neopravdane.