Novosti

UNIQA Osiguranje sponzor 12. Sarajevo Business Foruma


Ugovor o sponzorstvu potpisali su Eldar Dudo, direktor UNIQA Osiguranja d.d. Sarajevo i Dino Selimović, direktor Sarajevo Business Foruma.

Drago mi je da se jedna od vodećih osiguravajućih kuća u BiH i regionu priključila projektu Sarajevo Business Forum i prepoznala značaj koji ova konferencija ima za BiH i region. Za velike investitore smo kao investicijska destinacija zanimljivi samo kao regija, jer su pojedinačne države premale da bismo ih posmatrali kao zasebna tržišta. Stoga je ekonomsko uvezivanje i dalje najefikasnije rješenje za našu regiju. Moramo iskoristiti Sarajevo Business Forum kako bismo učili jedni od drugih i istraživali prilike za zajedničke projekte, koje bismo mogli iskoristiti za privlačenje dodatnih ulaganja”, istakao je Selimović. 

Osvrnuvši se na vrijednosti koje čine temelje poslovanja UNIQA Osiguranja, Eldar Dudo naglasio je kako UNIQA i Sarajevo Business Forum teže ka ostvarenju istih ciljeva.

Održivi razvoj, ulaganje u zajednicu i poboljšanje uslova na regionalnom i lokalnom tržištu su ciljevi i vrijednosti koje dijelimo sa Sarajevo Business Forumom. Naš osnovni cilj i misija jeste da našim klijentima omogućimo bolju i sigurniju budućnost, a važan korak ka tome jeste i postizanje ekonomske stablinosti i jačanja regionalnog i domaćeg tržišta. SEE regija ima značajan potencijal što dokazuje i činjenica da smo najbrže rastuća grupa u okviru UNIQA Internacional-a, te se radujemo da na Forumu razmjenimo naše znanje i iskustva sa ostalim učesnicima, kako bi potaknuli rast i razvoj našeg tržišta“, izjavio je Dudo.