Novosti

Partner Emira Granova iz Emirata stekao 30 posto udjela u preduzeću Granoff


Biznismen Emir Granov i njegovi partneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sve više prepliću međusobne poslovne odnose, izvještava Indikator.ba.

Emir Granov dozvolio je preduzeću Greenmont d.o.o. Sarajevo iza kojeg stoji kapital iz Emirata da stekne 30 posto udjela u njegovoj firmi Granoff koja se bavi tekstilnom proizvodnjom u industrijskoj zoni u Vogošći i ima vlastite maloprodajne objekte u zemlji.

U ugovorenom kapitalu preduzeća Granoff Emir Granov ima 3.151.400,00 KM, odnosno 70 posto, a Greenmont 1.350.600,00 KM, odnosno 30 posto. Promjene koje se odnose na pristupanje člana Greenmont društvu Granoff, prijenosu dijela udjela i promjeni strukture kapitala društva izvršene su u sarajevskom sudu 25. aprila.

Vlasnik preduzeća Greenmont je Mohammad Ibrahim Abdulrahman Mohammad Alshaibani iz UAE s kojim je Emir Granov uključen u više projekata.

Emir Granov 15-postotni je vlasnik preduzeća The Place d.o.o. Sarajevo u kojem su ostali suvlasnici Greenmont d.o.o. Sarajevo i Bellucci Investment Holding d.o.o. Sarajevo sa po 40 posto udjela i Meliha Hadžić sa 5 posto.

Firma The Place kupila je devastirani hotel Igman u postupku privatizacije za 5,1 mil KM u februaru prošle godine, a ovi investitori su prethodno na mjestu bivšeg hotela Feri na Igmanu napravili luksuzni hotel Monti.

Navedena četvorka je istovremeno vlasnik firme Crni vrh d.o.o. koja gradi luskuzno naselje na istoimenom brdu blizu centra Sarajeva.