Novosti

Posjetitelji oduševljeni: Pogledajte kako nastaju montažne kuće u novom pogonu kod Mostara


Novi proizvodni pogon grupacije Ekon ImmoGroup i Ekon Cutnology otvoren je u petak u Poslovnoj zoni “Gajevi” u Vrapčićima kod Mostara.

Riječ je o najmodernijem CNC centru za proizvodnju montažnih objekata i obradu materijala.

Kako su za Bljesak.info pojasnili vlasnici Haris Hotić iz Bosne i Hercegovine i Sebastian Zürcher iz Švicarske novi pogon značajno će ubrzati izradu montažnih kuća koje već uveliko osvajaju švicarsko tržište.

Ideja dva prijatelja prerasla je ozbiljnu kompaniju koja BiH u Evropi predstavlja na najbolji mogući način. “Kvaliteta iznad svega”, u neformalnom razgovoru kazao je Hotić koji, iako mlad, relativno dugo plovi poslovnim vodama.

Brojni posjetitelji koji su obišli pogon iz prve su ruke mogli vidjeti kako nastaju montažne kuće, ali i koliko će novi strojevi olakšati njihovu proizvodnju. Znatiželjni su pak imali priliku razgovarati s radnicima koji su rado dijelili svoja znanja i odgovarali na pitanja.

Kako je Hotić istaknuo, riječ je o kompaniji koja je u razvoju te koja otvorenih ruku dočekuje sve koji znaju, ali i žele učiti o proizvodnji montažnih objekata. Svijetli je ovo primjer spoja ideje, radne snage iz BiH te mogućnosti inozemnog tržišta koje se nudi privrednicima iz BiH.