Novosti

Kompanija Alumina zaposlila 50 novih radnika


Kompanija “Alumina” iz Zvornika zaposlila je u proteklih nekoliko dana 50 novih radnika, koji su uglavnom angažovani u neposrednom procesu proizvodnje, ali i za potrebe održavanja postrojenja i opreme u ovom kolektivu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću ove kompanije.

Među novozaposlenim ranicima najviše je kadrova sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, te izvjestan broj zanatskih zanimanja, odnosno bravara i varilaca.

U menadžmentu kompanije očekuju da, prije svega, novoprimljeni mladi ljudi stasaju u dobre radnike i ozbiljne izvršioce svojih poslovnih obaveza u narednih godinu dana kada se očekuje značajniji odliv zaposlenih iz fabrike radi odlaska u penziju.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Zoran Stevanović rekao je da bez obzira na tehnologiju koju fabrika ima i bez obzira na tržište sirovina i gotovih proizvoda, ako kompanija nema kvalitetne radnike da izvrše proizvodnju, odnosno preradu i plasman gotovih proizvoda, onda je sve zaludan posao.

Govoreći o materijalnom položaju zaposlenih, Stevanović je najavio da će “Alumina” nastojati da već od sljedećeg mjeseca krene isplata 13. plate, te da će učiniti sve da radnik u ovoj fabrici bude zadovoljan.

Prije stupanja na posao, novoprimljeni radnici su prošli sve vrste obuke iz domena rada Sektora integrisane zaštite, te upoznali se sa pravima i obavezama iz radnog odnosa.

Privredno društvo “Alumina” zapošljava 1.580 radnika.