Tema u fokusu

EuroExpress brza pošta već 15 godina dostavlja brzo, sigurno i pouzdano


Ove godine EuroExpress brza pošta, vodeća kompanija u kurirskoj djelatnosti, proslavlja 15. godina poslovanja te su tim povodom odlučili da radost podijele sa svojim zaposlenima, korisnicima usluga, kao i da u duhu društveno odgovornog poslovanja raznim donacijama pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Svoje poslovanje su prije 15 godina započeli sa 20 zaposlenih i deset vozila, a danas jubilej proslavljaju sa preko 800 zaposlenih, više od 400 vozila i 30 poslovnica što je dovoljni pokazatelj o uspješnosti ove kompanije i kvalitetu usluga koje pružaju.

Umjesto raskošne proslave koja je bila očekivana povodom 15. rođendana jedne ovakve kompanije, oni su ipak odlučili sredstva usmjeriti na svoje dugogodišnje zaposlene kojima su uručili prikladne poklone za lojalnost, predani rad i trud  te im se na taj način zahvalili za zajednički postignuti uspjeh. Kao društveno odgovorna kompanija tradicionalno su pružili pomoć i humanitarnim organizacijama kao i uručili značajnu novčanu donaciju za tri najbolja studenta četvrte godine Saobraćajnog fakulteta kako bi im pružili podršku za dalje usavršavanje.

U skladu sa mogućnostima u kontinuitetu nastoje pomoći i mladima koji se bave sportom te im na taj način dati vjetar u leđa kako bi nastavili promovisati zdrav način života. Ponosno prenose da im je zadovoljstvo što godinama podržavaju mladog i uspješnog kajakaša Dušana Mačkića koji na takmičenjima postiže zapažene rezultate te osvaja brojne medalje.

Za svoje korisnike organizovali su rođendansko darivanje i najsrećnijim dobitnicima uručili vrijedne nagrade. Ovim darivanjem EuroExpress brza pošta iskazala je zahvalnost svojim korisnicima na ukazanom povjerenju, jer su zahvaljući njima sve ove godine lideri u kurirskoj djelatnosti.

 “Naša kompanija počela je sa radom prije 15 godina te smo uz predan timski rad postigli naš cilj a to je da sve ove godine budemo lideri u našoj djelatnosti. Svaka epoha je nosila svoj izazov, prvo je to bila svjetska ekonomska kriza, nakon toga period pandemije koronavirusa i sada aktuelno poskupljenje energenata sa čim se trenutno  suočava cijeli svijet te smo iz toga razloga ove godine usmjerili sredstva na naše zaposlene i korisnike. Oni su ti koji su naša najveća snaga te smo im neizmjerno zahvalni na lojalnosti i ukazanom povjerenju. U ovo osjetljivo doba krize željeli smo pružiti podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija te smo tradicionalno pomogli humanitarnim organizacijama širom naše zemlje i uručili novčanu donaciju studentima četvrte godine Saobraćajnog fakulteta. U svom radu nastavićemo da se vodimo našim sloganom uvijek ispred i da pomjeramo granice.” izjavio je ovom prilikom generalni direktor Marinko Tomić.

O uspjehu

EuroExpress brza pošta je nastala 2008. godine u Banjaluci. Tokom perioda rasta i razvoja poslovanja kompanija je bila fokusirana na domaći, mladi i obrazovani kadar, uz pomoć kojeg je vremenom postala lider u djelatnosti brzih pošta u Bosni i Hercegovini. Danas EuroExpress brza pošta broji 800 zaposlenih, 400 vozila u voznom parku, 30 poslovnica širom zemlje, najmodernije opremljen call centar te široku paletu poštanskih usluga. U 2022. godini je EuroExpress brza pošta sedmi put zaredom rangirana prva po prihodu u djelatnosti brzih pošta, a na osnovu finansijskih rezultata za poslovnu 2021. godinu u organizaciji Poslovnih novina iz Sarajeva.