Najava događaja

Sve spremno za 36. konferenciju 100 najvećih u BiH i regionu – Green Revolution


Još su samo dva dana ostala do najvećeg poslovnog događaja, ne samo u Bosni i Heregovini, nego, usuđujemo se reći, i u regiji.

Godišnja, 36. po redu dodjela priznanja 100 najvećih u Bosni i Hercegovini, pored promocije najvećih kompanija u našoj zemlji, po različitim parametrima i mjerilima, dodatno oplemenjena novom vrijednošću zvanom Konferencija Green Revolution, kao i dodjelom priznanja brzorastućim kompanijama u BiH, bit će upriličena u četvrtak, 21. septembra, u My Space Clubu u Sarajevu.

Bit će to noć trijumfa poslovnih poduhvata i postignuća, noć najboljih među najboljima i prava, istinska demonstracija Bosne i Hercegovine kakva ona može, treba i mora biti za nas i one koji dolaze iza nas.

Bit će to noć prilika za nove poslovne kontakte, nove velike poslove, nova poslovna i privatna prijateljstva i mi smo ponosni što smo spona u svakoj od tih sjajnih budućih priča.

Može li ova zemlja bolje? Mi vjerujemo da može.

Može li drugačije? Nimalo ne sumnjamo.

A može li zelenije? Sigurno.

Zeleno razmišljanje i poslovanje demonstrirat će predstavnici najvećih kompanija u našoj zemlji koji su prepoznali važnost očuvanja Planete.

Koliko drveća čuvamo neprintanjem dokumenata, kakvi su to ekološki betoni i jesu li električni automobili statusni simbol bogatih ili naš odgovor na vapaj prirode koja zove u pomoć?

Trebamo znati da izlaganje naših tijela sunčevim zrakama nosi svakojake zdravstvene rizike, ali da fotonaponske ćelije izložene tim istim zrakama u cilju proizvodnje električne energije čuvaju utrobu Zemlje i naše rijeke.

Šta zajedničko imaju velike proizvodne kompanije poput HIFA OIL, Haidelberg Materials i MAN HUMMEL BA sa GIZ-om, ProCredit Bankom ili Huawei Tehnologies?

Šta je zajedničko Adriatic Metalsu i EuroExpress brzoj pošti ili Mindu i Bloopu?

Šta povezuje Aluminium Industries i RCB Nanotehnologije i koju dodirnu tačku s njima ima dm?

Odgovore ćemo dobiti na tri odvojena, ali ipak povezana panela, pod voditeljskom palicom Une Bejtović.

Sa odmicanjem dana i približavanjem noći, približava se i grande finale, gala večer na kojoj će se najbolji okititi priznanjima i večera čiji će vrhunac biti nastup S Cabaret show, po prvi put u našoj zemlji.

Više informacija o predstojećoj konferenciji i učesnicima iz BiH i regiona, kao i prijavi učešća, dostupno je na zvaničnoj stranici konferencije www.100najvecih.ba .