Novosti

Održan NLB eComm Meet-up: Kako kreirati uspješan webshop u Bosni i Hercegovini


NLB Banka Sarajevo je u centralnoj zgradi Banke u Tuzli, u suradnji sa Asocijacijom za internet trgovinu „eComm“ i uz podršku kompanije Visa, održala Meet up pod nazivom „NLB eComm Meet up: Kako –kreirati uspješan web shop u Bosni i Hercegovini‘‘.

Na događaju se govorilo o savjetima o  vođenju web trgovina, dok je kompanija A2B Express logistics govorila o logističkim izazovima u poslovanju web shopova, a kompanija Silk-Trade Tešanj podijelila je svoje iskustvo o Trust eComm markici i njenoj ulozi u ovom načinu trgovanja.

,,NLB Banka Sarajevo ima važnu ulogu u olakšavanju e-trgovine i digitalnih plaćanja u Bosni i Hercegovini. Kao jedina banka na tržištu koja ima vlastito potpuno e-commerce rješenje, naša posvećenost inovacijama i korisničkom iskustvu, kao i edukaciji tržišta ima za cilj doprinijeti tome da online kupovina i digitalno plaćanje budu u sve većoj upotrebi, dok istovremeno omogućavamo poslovnim subjektima pouzdan i efikasan proces plaćanja koji će povećati njihovu prisutnost kako na lokalnom tržištu tako i van granica BiH,” izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

NLB Banka Sarajevo nudi usluge internet trgovine putem e-commerce usluge na kojem je omogućen bezbjedan i siguran način bezgotovinskog plaćanja svojih proizvoda i usluga na internetu, klijentima iz cijelog svijeta.

„Nakon uspješno održanog Meet upa u Banja Luci, zadovoljstvo nam je da posjetimo Tuzlu uz naše partnere iz NLB Banke Sarajevo i Visa. NLB eComm Meet up je sjajan korak prema razvoju e-trgovine u Bosni i Hercegovini. Kroz ovakve događaje, zajedno s partnerima poput NLB Banke i Visa, stvaramo platformu za razmjenu znanja i iskustava, čime podržavamo rast i uspjeh web shopova u našoj zemlji. Edukacija i saradnja svih aktera e-trgovine su ključni faktori za izgradnju uspješnih online poslovanja,“ istaknula je Alma Ahmić, Izvršna direktorica Asocijacije za internet trgovinu „eComm“ u Bosni i Hercegovini.