Novosti

Prihod Siemensa porastao na 21,4 milijarde eura


Njemačka tehnološka kompanija Siemens saopštila je danas da je njen prihod od jula do septembra, koji za kompaniju predstavlja četvrti fiskalni kvartal, porastao za 10 odsto međugodišnje na rekordnih 21,4 milijarde eura, ali i dodala da očekuje sporiji rast u 2024. godini.

Ako pogledamo rezultate za cijelu fiskalnu godinu, prihod Simensa je porastao za 11 odsto međugodišnje na 77,8 milijardi eura, navodi njemački ekonomski portal Viršaftsvohe, prenosi Tanjug.

Simens očekuje manji rast prihoda u tekućoj fiskalnoj godini, između četiri i osam odsto međugodišnje, naročito zbog usporavanja poslovanja u Kini, a minhenska kompanija se nada oporavku u drugoj polovini fiskalne godine nakon što kupci isprazne svoja skladišta.

Uprkos uzdržanom rastu, očekuje se da će zarada po akciji Simensa (isključujući efekte ulaganja u Siemens energiju) nastaviti da raste do nivoa između 10,40 i 11 eura po dionici.

“Naša strategija se isplati. Nastavljamo da ubrzavamo digitalnu i održivu transformaciju naših kupaca”, prokomentarisao je izvršni direktor Simensa Roland Buš.

Finansijski direktor Simensa Ralf Tomas najavio je dalji povratni otkup akcija kompanije za šest milijardi eura u narednih pet godina.