Novosti

Prodaje se bh. odmaralište u Hrvatskoj


Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, opština Dugi Rat u Hrvatskoj.

Ove nekretnine čine jedinstveni kompleks. Sastavni dijelovi nekretnina su zemljišne parcele, izgrađeni objekti i kompletna infrastruktura, koja je u vlasništvu grada Zenica, i za koje se iskazuje interes za kupovinu “u viđenom faktičkom stanju”.

Kompleks bivšeg odmarališta se nalazi oko tri kilometra od Omiša, uz državni put D8 (Jadranska magistrala), na dionici Omiš – Split.

Cijena prodaje ne može biti niža od 10,2 miliona KM.

Krajnji rok za predaju ponuda je 16. avgust do 13 sati. Javno otvaranje svih blagovremeno dostavljenih ponuda obaviće se u sali za sastanke Kabineta gradonačelnika istog dana u 14 sati.

Inače, Republika Hrvatska je, putem svojih sudova i pripadajućih zemljišnih odjela, u zemljišnim knjigama stavila administrativnu zabranu raspolaganja i opterećenja kompleksa odmarališta u mjestu Duće, to jest zabranu prodaje, zamjenu, darovanje, prenos prava korištenja i raspolaganja, davanja u zakup i privremenu upotrebu, osnivanje hipoteke i slično. Zabrana raspolaganja nekretninom je upisana od strane Državnog tužilaštva u Splitu, protivno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima iz 1996. godine (“Narodne novine RH” 91/96), kao i Uredbi iz 1996. godine.

Zakonski zastupnici grada Zenica sprovode odgovarajuće postupke pred nadležnim organima u Hrvatskoj u svrhu brisanja administrativne zabrane raspolaganja.

Sa izabranim ponuđačem biće potpisan predugovor o kupovini kompleksa/nekretnina bivšeg odmarališta u mjestu Duće, a nakon brisanja administrativne zabrane i konačan kupoprodajni ugovor.

Inače, mjesto Duće poznato je po čistoći i ljepoti mora.