Novosti

Špic-beton kupio autobusku stanicu u Zenici za tri miliona KM


Autobuska stanica Zenicatransa u Zenici danas je na raspisanoj javnoj licitaciji prodana za 3,15 miliona KM firmi Špic-beton koja je dostavila najbolju ponudu.

Kako je izvijestio Klix.ba na javno nadmetanje prijavile su se dvije firme, od čega jedna nije dostavila potpunu dokumentaciju te je po automatizmu ponuda Špic-betona bila jedina važeća i prihvatljiva.

Ovo je bila 21. prodaja cjelokupne imovine koju je stečajni upravnik Zenicatransa raspisao, a u prodaji je bila autobuska stanica površine 2.285 m2.

Podsjećamo, u septembru prošle godine tročlano sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici potvrdilo je presudu Općinskog suda u Zenici u slučaju “Autobuska stanica Zenica” 17. marta 2023. godine čime je ova presuda postala pravosnažna, a nekretnina i zvanično postala vlasništvo javnog preduzeća.

Zbog slučaja Zenicatrans, između ostalog i izuzimanja autobuske stanice iz imovine JKP Zenicatrans u vlasništvo Grada Zenica, pred Kantonalnom sudom se vodi suđenje gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i njegovim najbližim saradnicima.

Rok za uplatu iznosa na račun JKP Zenicatrans je osam dana, nakom čega kupac ima obavezu da u narednih osam dana uđe u krug autobuske stanice.

Špic Beton je društvo registrovano za za proizvodnju, građevinarstvo, promet i usluge, osnovano 2011. godine u vlasništvu Edina Kapkovića. U 2023. godini imalo je 5 miliona KM ostvarenog prihoda.