Tržišta i finansije

Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi traži dobavljače u BiH


Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi “Kingfisher Group” traži dobavljače na teritoriji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Kingfisher Group je britanska multinacionalna kompanija sa sjedištem u Londonu, koja se bavi prodajom proizvoda za domaćinstva u preko 1.200 prodavnica u 10 zemalja Evrope, Rusiji i Turskoj.

Snabdijevanje svih prodavnica se vrši iz 7 izvornih kancelarija (Istočna Evropa, Južna Evropa, Sjeverna Evropa, Balkan, Bliski Istok, Šangaj i Hong Kong).

Balkanska kancelarija (iz Bukurešta), koja se bavi ugovaranjem poslova sa dobavljačima, trenutno traži partnere sa Balkana koji mogu izvoziti proizvode na međunarodna tržišta Kingfisher Grupacije.

Predstavnici Kingfishera traže dobavljače za veliki broj proizvoda ali su im prioritet proizvodi industrije plastike. Zainteresovani su za saradnju sa proizvođačima plastičnih kanti, saksija, raznih kutija, cijevi i dr.

Detaljnu listu svih proizvoda i informacije o Kingfisher Group, kao i informacije o načinima i rokovima prijave, možete pogledati na web stranici Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH.