Biznis

Vaillant: U segmentu toplotnih pumpi ostvaren tri puta veći promet u odnosu na 2022. godinu


I pored svih izazova koje su donijele protekle godine Vaillant je uspio zadržati lidersku poziciju na tržištu, a kada je riječ o uspjesima koje je donijela 2023. godina, te po čemu se ova godina razlikuje od prethodnih, direktor firme Vaillant d.o.o. Nermin Kadrić, kaže:

„Globalne krize kojima smo svjedočili su dovele do neizvjesnosti po pitanju snabdijevanja gasom i cijena tog energenta, enormnog rast cijena peleta, te generalno sporiju dinamiku investiranja u građevinskom sektoru. Takvo okruženje je znatno otežalo poslovanje svim akterima tržišta grijanja i hlađenja. I pored svih izazova Vaillant Group je iznijela kapitalnu investiciju izgradnje i puštanja u pogon nove mega fabrike za proizvodnju toplotnih pumpi, na lokaciji Senica u Slovačkoj. Kapacitet od preko 500.000 komada toplotnih pumpi je, uz već postojeće fabrike diljem Evrope, garant budućeg razvoja poslovanja grupacije u segmentu obnovljivih, ekološki efikasnih i prihvatljivih uređaja za grijanje i hlađenje. Također, na tržištu Bosne i Hercegovine smo ponovno zabilježili vrhunske prodajne rezultate, te smo u segmentu toplotnih pumpi ostvarili gotovo tri puta veći promet u odnosu na 2022. godinu“.

Vaillant je već decenijama lider u segmentu grijanja na plin i električnu energiju, a dugogodišnje iskustvo, pouzdanost i kvalitet prenose na nove tehnologije. U nastupajućem periodu će se usmjeriti na postavljanje novih standarda na tržištu i podizanju nivoa usluge na još viši nivo.

“Naredne godine ćemo našim vjernim, ali i potencijalnim kupcima dokazati da smo broj jedan u segmentu toplotnih pumpi. Uz vrhunski kvalitet uređaja nudimo  kompletne sisteme za grijanje praćene sa najkvalitetnijom i najrasprostranjenijom servisnom mrežom diljem Bosne i Hercegovine. Planiramo nastavak jačanja mreže naših vjernih instalatera, kao i mreže ovlaštenih servisera. Vaillant Group u 2024. godini slavi 150 godina postojanja u svijetu, a naša firma 20 godina postojanja u Bosni i Hercegovini, te sa pravom možemo reći da naš slogan “The future of heating” oslikava našu viziju, ono što nudimo i što ćemo biti i narednih 150 godina”, ističe Kadrić.